Yale Cousino и Chris Soerman са победителите от River Jump 2009

На 6-ти март се проведоха финалите на италианското сноуборд състезание River Jump. Финалният етап на събитието се състои в прескачането на река Споел, до курорта Ливиньо и беше спечелен от шведa Chris Soerman, който в момента е на позиция №30 в TTR класацията.

Денят започна с провеждането на слоупстайл финалите на Swatch Mottolino сноупарка. Състезанието бе спечелено от американецът Yale Cousino, който показа пред насъбралата се публика трикове като cab 270 in – 270 off на пикник масата, back lipslide на дългият 13м рейл, голям cab 900 на първия скок и огромна бексайд 9-ка на втория.

На второ място се класира 17 годишният финландец Niki Korpela, а на трето неговият сънародник  Joonas Mustonen. Korpela беше коронован и като най-добро руки на състезанието. Той си завоюва признанието след два сериозни трика – фронтсайд 1080 и бексайд 720 от големите кикъри в края на трасето. „Супер щастлив съм, защото не очаквах да спечеля и беше огромна изненада!”, казва младата сноуборд машина. 

По-късно сцената на събитията се премести към реката Споел, където 8-те най-добре класирали се на слоупстайла сноубордисти, се срещнаха с 12-те поканени прота. След изключително силно каране, четирима сноубордисти грабнаха част от наградният фонд на състезанието, в размер на 20,000 евро. Това бяха Chris Soerman (SWE), Mark Sollors (CAN), Christian Haller (SUI), както и спечелилият слоупстайла от същия ден – Yale Cousino (USA).

Ето така изглежда списъкът с победителите:

Слоупстайл
 1. Cousino Yale    USA 4.000 euro
2. Korpela    Niki    FIN 2.000 euro + 500 euro за най-добро Руки
3. Mustonen    Jonas    FIN 1.000 euro
4. Baeckstroem    Kevin    SWE 500 euro

River Jump
1. Soerman    Chris     SWE     6.000 euro
2. Sollors    Mark     CAN     3.000 euro
3. Haller    Christian SUI     2.000 euro
4. Cousino    Yale     USA     1.000 euro

За повече информация относно събитието посети www.riverjump.it


Swatch Mottolino Snowpark


YaleCousino


Chris Soermanснимки:  Raggi Eleonora