Team-Disaster заминават за Сан Диего

Докато повечето от нас се покатерихме с бордовете към заснежените склонове на Витоша през уикенда, двама  от членовете на team-disaster се покатериха на борда на самолет за Сан Диего, САЩ. Водещите български върт блейдъри – Кирил Траянов и Николай Найденов бяха поканени от LG Action Sports за да участват в първото им състезание, като професионалисти. За тези, които не помнят – Киро и Ники станаха първите професионални инлайн върт скейтъри на балканите след като се класираха в топ 4-ката на Световните Финали по Агресив Инлайн Върт проведени миналата година в Далас, Тексас.

Предстоящото състезание в Сан Диего ще събере повечето от най-големите имена в спорта – Takeshi Yasutoko, Marc Englehart, Shane Yost, Fabiola da Silva, Cesar Mora и Eito Yasutoko. Ето, че мечтата на Team-Disaster от 2001-ва година, най-накрая се сбъдва – българи ще карат наред с елита на инлайн върта скейтинга.

Киро и Ники ще прекарат първите три дена в Woodward West (Tehachapi, California) в тренировки за ивента, след което ще заминат към Сан Диего. В петък (14.09.07) на място ще се проведат главните тренировки, а в събота ще бъде и голямото състезание.

След една седмица Павел Митренга, третият член на team-disaster ще отлети към Woodward West (Tehachapi, California) за да участва в ‘Amateur Inline League Finals’. Там Павел ще си бори за статус на професионален карач.

Нека всички да им пожелам успех!