EXIT Extreme Sports Film & Photo Festival

EXIT Extreme Sports Film & Photo Fest представлява еднодневен фестивал на екстремните спортове, като основният акцент в него е представянето на най-новите български филми за екстремни спортове и тяхното оценяване от публиката. Право на участие имат филми заснети в България, филми заснети от българи или филми представящи български състезатели, без значение дали са заснети от професионален екип или от любители. Участието в конкурса е свободно – всеки, желаещ да участва с филм отговарящ на критериите, може да направи това като се свърже с организаторите. Филмите ще бъдат номинирани и представени на публиката от жури, чиито председател е Оливие Вител, професионален режисьор и продуцент на филми за екстремни спортове. Освен филми, по време на фестивала ще бъдат представени и фотографии с екстремни спортове, които ще участват в отделен конкурс, в който номинациите отново ще бъдат излъчени от жури от професионални спортни фотографи, снимащи за някои от най-големите медии в страната.

Фестивалът е единственото събитие в България, на което ще се съберат състезатели и представители на всички екстремни спортове, които се практикуват в страната – сноуборд, скейтборд, уейкборд, инлайн скейт, MTB, BMX, екстремни ски, кайтборд, сърф, рафтинг и други, представители на индустрията свързана с екстремните спортове, както и представители на медиите.

EXIT Film Fest се провежда за втора поредна година. През 2006-та събитието се проведе в столичния клуб SPS (Маймунарника) под открито небе и на него присъстваха около 1200 зрители. Тази година фестивала ще се проведе на хидропарк “Литекс”, Казичане, тъй като мястото предоставя множество допълнителни възможности.

Събитието ще бъде отразено в: списание Whiteroom, whiteroom.info, bas-bg.com, Програмата, телевизия ММ, радио FM+, радио Витоша, радио Нова, списание Freestyle и други. За събитието ще бъде издаден кратък филм, който ще бъде на разположение на медиите след самото събитие. Анонси за Exit Film & photo Fest ще вървят предварително в списание Whiteroom, на whiteroom.info, на bas-bg.com, в “програмата”, във Freestyle, по радио FM+, по радио Витоша, по радио Нова, по телевизия ММ, както и чрез флаери и плакати на публични места, както и по всички магазини за екстремни спортове и по  в София и страната.

Дата на провеждане – 15-ти септември (събота). Очакван брой зрители – 1500.
За зрителите е осигурен и безплатен транспорт от и към хидропарк казичане със следното разписание: от стадион «В.Левски» в 15:30 и 18:30 и от хидропарк казичане в 12:00 и в 01:00.

На събитието са поканени и официални лица, както и екипи от националните медии.

Приблизителните начални часове са: 15:00 за демонстрациите, игрите и състезанията, 21:00 за представянето на филмите. Точната програма на отделните събития в рамките на фестивала ще бъдат уточнени допълнително и ще присъстват в последващи прес издания.

Атракции и събития, които ще се проведат в рамките на фестивала:

– Демонстрация по уейкборд и уейкскейт на влек от най-добрите състезатели в България, състезание за най-добър трик на кикер и състезание за най-висок скок. Всеки който има желание да участва ще може да го направи.
    – Демонстрация по Break Dance от Electric Force – група с множество спечелени международни състезания.
    – Демонстрация по скейтборд и инлайн скейт на минирампа от отбори и/или индивидуални състезатели, които желаят да се включат. Състезание за най-добър трик.
    – Демонстрация по freerun на специално изградено за целта скеле.
    – Демонстрация по Bike Dirt Jump на специално изградено за целта трасе срещу входа на парка, всеки който има желание може да участва.
    – Състезание за каране на вода на смешни уреди изработени от участниците, оценяването на което ще бъде от публиката. Право на участие имат абсолютно всчки уреди, които могат да бъдат подкарани на влека, без опасност за здравето, записването ще бъде в деня на фестивала.
    – Състезание по тръгване с уейкборд от публиката, като жури от състезатели ще има право служебно да декласира участници ако се окаже че те вече умеят да тръгват. Участниците в състезанието ще получават подробни инструкции за правилният начин на тръгване. Състезанието е в две категории – най-далечно изминато разстояне без падане и най-атрактивно падане. Всеки от публиката, който има желание да се научи да кара уейкборд ще има възможност да пробва напълно безплатно, като ще получи инструкции от най-добрите състезатели в България.
    – Скокове с BMX и блейдове от рампа във вода. 
    – Демонстрация по бейз джъмп. Ще бъде извършен скок от преминаващ над езерото мотоделтапланер, като приземяването ще бъде във водата или на специален понтон пред публиката.
    – Демонстрация по Freestyle Motocross – скокове и каскади с мотокрос мотори, пистови мотори, четириколки.
    – Огнено шоу
    – Фойерверки по време на откриването на частта с представянето на филмите, както и при закриването на фестивала.
    – Музика на живо – засега са ангажирани две групи – варненската пънк група Crowfish и софийската пънк група Фрапе. През останалото време музика ще пускат поне двама диджей. Ако програмата позволява, групите може да станат и 3 или 4, като това ще бъде уточнено допълнително в зависимост от точното разписание на фестивала.
    – Атрактивно откриване на частта с представянето на филмите, анонси за всеки филм с детайли относно екипа, който го е заснел, мястото, събитието или състезателите, които участват в него.

Организатор:

EXIT (www.anyexit.com)

За контакти:

0888 405 443 – Петър Димитров
0898 540 425 – Георги Петров (email: [email protected])