Ска и реге от Германия в 11-членен състав на 26-ти септември – клуб “The Box”, София

На кратко 11-те юнака действащи под името Yellow Cap мешат какви ли не стилове. Можеш да се убедиш в това на 26-ти септември в София.

Скато е основата, а след него ще се натъкнеш на съставки от пънк до реге и от рок до джаз. Мелезът, който се появява е адски танцувален и лесно можеш да се запознаеш с него – просто цъкни на www.yellow-cap.com или www.myspace.com/yellowcapska.
Сега вече когато музиката им зазвучи, можеш да продължиш с четенето на статията.
Бригадата освен слушана, трябва задължително да бъде видяна на живо, защото въпреки наличието на толкова много ска банди, едва ли някога ще се сблъскаш пак с толкова много хора на една сцена. Става въпрос именно за сцената на клуб “The Box” (бул. Александър Стамболийски 41, на 100 метра от църквата Света Неделя).

Yellow Cap съвсем заслужено могат да носят титлата "оркестър" с този си състав, а истинското признание идва с някои от следните факти: над 10 години на сцена, три издадени албума, като в момента се работи над четвърди продуциран от самия Dr. Ring Ding, концерти в шест държави и съвместни изяви със светила на ска и реге музиката като Desmond Dekker, Laurel Aitken, The Toasters, The Busters, Bluekilla, Rude & Visser (aka Mr Review), Court Jester Crew, Culcha Candela, Nosliw, Pothead, Letzte Instanz и т.н.

Тъй като е доста сложно да бъде намерена подходяща откриваща група, то времето от отварянето на вратите, 19:00 часа, до старта на бандата, 20:30 часа, ще бъде поверено на момчетата от Dopotamix Sound Pista, които ще загреят с диджей сет – само отбрани хитове. На някои те са познати от банди като Senor Buffo & The Synchronizers, Т.В.У., Root Souljah, Ремонт и т.н. , а други тепърва ще се запознаят с тях.

И просто не забравяй – 26-ти септември (събота), София, клуб „The Box”, веселбата започва в 19:00 часа, а Yellow Cap в 20:30. Входът е 8 кинта, а германската банда – наистина много добра! Поканени са всички!

Отново благодарности на Fred Perry и Trip House, които за пореден път ни удариха по едно рамо.
Видео на Yellow Cap – ТУК!