Силен дебют на Марио за Европейската купа

3.01.2006г. Клагенфурт (Австрия)

Най-голямата сила в българския фрийстайл – многократния републикански шампион Марио Беньо показа, че може да кара силно и на престижни международни състезания. На завършилия късно снощи Big Air в австрийския град Клагенфурт Марио се класира на 25-то място, в едно трудно състезание, състояло се на огромен кикър и в конкуренцията на цяла плеяда от европейски фрийстайл звезди. Въпреки, че за първи път се състезаваше на уред с подобни размери, Марио запази самообладание и показа стилно frontside 540, с което заслужи 25-тото място и 30 точки за световната ранглиста. Над 50 състезатели се бяха записали за участие, но 15-ина от тях отказаха да стартират, главно заради недостатъчната си подготовка на скок от подобен калибър (16м).

Победител в състезанието стана словенецът Матевз Петек (3-ти в световната ранглистана FIS), втори остана австриецът Щефан Гимпъл (победител в Nokia 2004 Air & Style), a трети – отново словенец – Домен Бизяк.

Марио Беньо и Стефан Василев (пом. треньор на националния отбор по свободен стил) продължават да тренират в Австрия до събота 7-и януари, когато Марио ще участва на Big Air отново в Клагенфурт, но този път на още по-силно състезание – Световна купа. Да му пожелаем успех!

4.01.2006г. Константин Минчев
Направление Сноуборд
БФСки