The Block Rail Jam

За втора поредна година Marc Frank Montoya (MFM) кани "по-джиб ориентираните си колеги в играта с дъската" да покажат способностите си в състезание с малко по-различен награден фонд – благотворителност, добро настроение и морална удовлетвореност.

The 2nd Annual Block Party се проведе на 10 декeмври в Big Bear Mountain Resort и освен благотворително състезание, имаше характер и на неофициално откриване на The Block в курорта – поредния шедъовър от най-зверската хотелска верига в света. Измежду събралото се по повода съзвездие от сноуборд таланти с международен привкус се открояваха имена като TJ Schneider, Chris Dufficy, Joni Malmi, Ikka Backstrom, Laurri Hesikari, Travis Parker, Mike Burton, Jimi Tomer и Nate Bozung. Партито, разбира се, започва още предната вечер в хотела, когато всички обикалят от стая на стая и покрай всичко останало, разглежат как всеки от спонсорите е декорирал своята. Говори се, че DVS имали най-яката стая, или поне докато техния тийм мениджър не решил да провери колко устойчиви на петна са килимите. Както и да е…

На следващия ден времето бе перфектно и с напредването на състезанието финалната надпревара бе сведена до три имена. Борбата бе между огромните дизастъри на Marco срещу техничния натиск на Mike Cassanova, срещу Joe Sexton от Минесота и неговото виждане по въпроса за bs360 to 50-50 to bs 180 out. Вижте филмчето.

В крайна сметка с най-голям принос в благотворителната кампания влезна Cassonova, следван от Sexton и MFM. И както казват американците "в края на деня не е важно кой е спечелил, а колко добро е афтърпартито"… а афтърпартито в The Block винаги е на ниво.

1. Mike Casanova $6,000
2. Joey Sexton $3,000
3. Marc Frank Montoya $1,500

Посетете сайта на The Block – blockattahoe.com.