Rock a Rail – report

ID_21112015_0191

Това е 5-тата поредна година за състезанието “Rock a rail”. Когато отидох в Събота преди тренировките за да си взема пропуска, разговарях с хората от организацията и с няколко други фотографа. Те ми разказаха, че този формат състезание бързо набира популярност в Холандия, и че тук идват да карат хора от цял свят. Наистина беше така – имаше много местни карачи, но имаше от Русия, САЩ и т.н.

ID_21112015_1207

Всяка година състезанието се прави в центъра на град Хага на известното за всички холандци място “Grote markt”. Обстановката е много приятна, защото на това площадче има заведения тип бирария и setup-a се строи точно пред тях. Сега имаше 3 рейла (наколен, наклонен с чупка и прав на 4 нива), имаше много голям wall ride и малък jump пред една ограда.

ID_21112015_0556

Времето за разлика от цялата седмица преди това беше като по поръчка, все едно бяхме в планината – сухо, студено, дъжд, град, а дори и сняг си поваля.

Окооло 17:00h започнаха тренировките, след което около час по-късно беше ред на дамите да покажат на какво са способни. Бяха около 7, затова караха само в една серия, всички заедно. Публиката ставаше все повече и повече. DJ-я си вършеше работата страхотно и надъхваше допълнително всички. Момичетата караха много силно и се подкрепяха взаимно. Мятаха се доста смело на рейловете и публиката избухваше.
Третото място при жените зае Pili de la Cruz, второ – Ivika Jürgenson, и на първо място беше Rachida Aoulad.

ID_21112015_0205

Около 19:00h започнаха да карат мъжете. Имаше 3 серии, защото бяха повече на брой. Още от самото начало започнаха с много силни трикове. Всеки опитваше различни неща, и със всеки следващ  опит летвата се вдигаше. Имаше няколко човека, които ми направиха огромно впечатление със стила си на каране и с това как лепваха трик след трик, почти без да сбъркат, защото едно е да ги гледаш на видео, и съвсем друго е да видиш на живо как се случват нещата. Единия от тях беше Denis Leontyev. Усмивката му не слизаше от лицето, беше мега зареден. Караше с много скорост и почти на всеки трик влизаше и излизаше с градус. Той е и човека който успя да спечели “Best trick”-a. На трето място се класира Zak Hale, второ – Kevin Trammer и на пъвро място беше Jesse Paul.

ID_21112015_0061

 

SQ_3

Всички много се раздадоха и беше наистина уникално състезание.

Текст и снимки Ивайло Дончев

INSTAGRAM PROFILE