Rail Strike 2007, София

От известно време насам се носи мълвата за уникален за географските ни ширини рейл ивент, който предстои да се проведе в София. За да разсее и последните съмнения, че това са само слухове – ето и първата официална информация за Rail Strike 2007…

Rail Strike 2007
19-20 Декември, София

RAIL STRIKE 2007 е първото по рода си рейл състезание, което ще се проведе в центъра на София на 19 и 20 декември. В района на паметника на Съветската Армия върху специално изградена конструкция покрита с изкуствен сняг. Специално за събитието в София, се използва нова технология в изграждането на конструкцията. По време на Квалификациите стълбите ще бъдат покрити, за по-голямо спокойствие на състезателите, а за Полу-финалите и Финалите, констукцията ще придобие брутална стрийт визия. Уредите на трасето са два 9 метрови бокса и прав 9 метров рейл, разположени върху 12 метрови стълби.

Rail-дисциплината е една от най-трудните и зрелищни в сноуборд. Затова апетитния награден фонд от 3000 евро събуди интереса на сноубордисти, както от Източна, така и от Западна Европа.

Състезанието е разделено на три части, на 19 Декември ще се проведат квалификациите, от които 30 сноубордисти ще имат възможност да вземат участие на Полу-финала. 15 от тях ще се класират за Финала, където ще се борят за призовите места.

Наградния фонд е 3000Е /в парични награди/, разпределени както следва:
1st място – 1400Е
2nd място – 700Е
3rd място – 300Е

Специална награда за най-добре класирала се жена – 500Е

Вече потвърдили участие са:

Bazsi  Takacs – Унгария
Една от водещите фигури в унгарската сноуборд сцена.
Спонсори: Burton, Analog   

Marc Swoboda – Австрия
Марк е носител на множество призови места от състезания.
2nd place Pow wow railbattle 06 in Augsburg
Best jibtrick Pleasure jam 04
Pleasure jam finals 05
1st place King of spin
1st place Extreme deluxe aspang (waterramp)
3rd place Kaunertal – opening superrider contest
Austrian master finals 05
5th place battle with da pros
Спонсори: Nitro, Volcom, Red bull

Wojtek Pawlusiak – Полша
Войтек е една от най-големите надежди на Европа, бивш ски скок състезател, който преди три години се захваща със сноуборда. Както той казва: "Исках да се занимавам с нещо по-креативно, пробвах сноуборда и то стана". Списание Method го обяви за “свежа кръв” в сноуборд индустрията.
Спонсори: Burton, Analog, Gravis, Brenda, Red Bull

Basa Stevulova – Словакия
Таланта, както и отдадеността й към сноуборда я правят една от находките на европейската сноуборд сцена. След много силен минал сезон, Башка е готова за още по големи успехи.
Спонсори: ROXI, DC

Повече информация и необходимите документи за участие може да намерите на: www.snowculture.eu