10 Years BAS Birthday Party – Update

Eто най-актуалната информация от BAS team: "промяната е, че решихме да променим цената от 5 на 8 лева (естествено това не касае хората с покани и членовете на BAS обществото) за сметка на увеличен бюджет за подаръци по време на самото парти. DonnaD отказа да дойде, но работим по проект да се съберат барабаниста и басиста на Last Hope и Slim и да направят лайв. Хип-хоп кросоувър на живо. Всичките изпълнители са тясно свързани с BAS. Може и някой друг от артистите които са поканени да пожелае да се включи."

10 Years BAS Birthday Party
Парти по случай 10 годишнината от отварянето на вратите на магазин BAS. 8-ми Декември, парти център «4-ти километър», специален гост Ed Solo (Англия). Начало 21:00, партито започва в 22:00.

Преди точно 10 години група приятели решават да придадат официалност на своите хобита, създавайки магазин BAS – първият магазин в България в който се продава както екипировка за екстремни и приключенски спортове, така и дрехи за ежедневието, предназначени за хората практикуващи подобни занимания. Мястото става толкова емблематично за развитието на българската “екстремна култура”, че само след няколко години започва да се говори за появата на “BAS Общество”. Това е огромна група млади хора, които чувстват себе си съпричастни на специфичния начин на живот, свързан с екстремните спортове, споделяйки общи идеи и мироглед. Общото притегателно място – магазин BAS. По-късно идеята се разраства до толкова, че биват създадени официален спортен клуб с няколко отбора по отделните спортове, сноуборд и скейтборд училища, биват организирани състезания и други прояви, започва спонсорирането и подпомагането на редица талантливи състезатели, голяма част от които по-късно се превръщат в истински икони за хората, тепърва навлизащи в тази култура. BAS е свързан с историята на много от екстремните спортове, от самото им появяване в България – сноуборд, планинско колоездене, уейкборд, скейтборд. По настоящем в клуб BAS членуват над 1700 млади и вече не чак толкова млади ентусиасти, практикуващи екстремни спортове или просто споделящи общите идеи, които ще получат специални персонални покани за юбилея.

Специалният гост на партито Ед Соло е продуцент-факир, който започва кариерата си от света на drum and bass(tracks with Brokie & Kane), но е познат най-добре от сътрудничеството си с breakbeat елита включително Krafty Kuts & Deekline.Ed е доста изобретателен в изглаждане на bassline звука в breakbeat и заедно със School of Thoughts произвеждат множество големи парчета, които през лятото на 2007 реализират в дебютия си албум "Random acts of kindness". Българската публика имаше възможността вече да се срещне с него на едно от най-запомнящите се партита извън клуб през 2004-та година – партито в подлеза пред президентството. Ed Solo е правил музика за кой ли не, включително за филми като Taxi, Sixth Sense, Toy Story.

Входа е 8 лева. Всички членове на BAS, регистрирани на www.bas-bg.com влизат безплатно. По време на партито ще бъдат раздадени много подаръци, както и 50 литра текила във вид на шотове.