FIS_Europa_Cup_Pamporovo

PFO Week 5 – ден 3

Вчера пудра и горички, днес слънце, безоблачно синьо небе и стрийт. Абе няма от какво да се оплачем. Между другото, малките от отбора на Бороборд са „минирали“ Пампорово с мини-кикърчета (където са видели – са кОпали), което тотално допринася за веселата атмосфера. Сладури.

FIS_Europa_Cup_Pamporovo

Та обратно към състезанието. Днес се проведе същото като вчера – сиреч втори старт от Европейската купа по слоупстайл. Един вид толкова и хареса на купата в Пампорово, че не ще да си тръгне. Дългата история накратко – американци и финландци наново си спретнаха един „трансатлантически пакт“ и обраха наградния фонд.

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_7

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_4

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_8
FIS_Europa_Cup_Pamporovo_3

Фактите от днес са следните:
– случиха се 9-ки, 10-ки, дабъли, излизания с bs rodeo от рокет рейла, дизастъри с летежи, на които може да завиди албански изтребител. Ерик Бойшемин (за който ви писахме в една от 5-те причини да посетите Pamporovo Freestyle Open 5) избухна и спечели днес.
– Пепо (това ни е любимата част) стана отново 5-ти и затвърди мега прогреса си, като с това загатна, че тепърва ще виждаме много интересни неща от него.
– Паркът отново бе в перфектно състояние и определено впечатлява с размери – т.е. още не е късно да се вдигнете и да дойдете да го видите на живо.
– Чехкините пак „удараха“ много силно и затвърдиха тяханата доминация при жените.
– Тия дни Пампорово диша фрийстайл! Почти навсякъде ще видите млади сноубордисти и фрийстайл скиори и много малко „туристи-алпийци“.

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_5

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_2

FIS_Europa_Cup_Pamporovo_6

Утре следва републиканското по „биг еър“. Естествено ще ви държим в течение за всичко най-интересно, ама първо да мине днешното афтър-парти…

Фотография: Бобо