Farmer премиера

С какво е известен град Габрово? С шегите, котките без опашки, гостоприемството на габровци? Не – с Ninja Squad! За втора поредна година сноуборд крюто отправи покана до всички сноубордисти в страната да отпразнуват заедно появата на най-новия им сноуборд филм. Става дума не-толкова официалната, официална премиера в Габрово на петия им филмов проект – след “Sushi”, “White Trash”, “Human Hater”, “Чики Рики Бум Бум” тази година дойде време за “Farmer”.

Всичко започна още в най-парещите часове на 22 август пред “Залата” – това е “Паметника” за скейтърите в Габрово. Тук разцъкват хора като Гибона от Русе, Моргана, Бобчо и Наско малкия от Сливен, Димо, Въшката и Нико, а към обичайните уреди са добавени тези на списание Boulevard, та сесията има повод да е особено разгорещена.

Денят се изплъзва в безцелно размотаване наоколо и късния следобед поемаме пътя нагоре, към мястото на събитието – поляната над Градище. Всевъзможни случки от миналатa година са темата на разговора – aко този път нещата се получат поне на половината толкова забавни, колкото на премиерата на “Чики Рики Бум Бум”, то ни очаква една много интересна нощ…

Хората бавно започват да се събират на поляната, а слънцето решава, че преди да си тръгне ще привлече всички погледи към себе си и оцветява небето в нереално наситени цветове. Наоколо цари пълно спокойствие – нинджите опъват видео екрана, музиката си върви, някои ритат, други хапват цър-пър с бира, трети се излежават на тревата… Затишие пред буря.

Съвсем скоро (почти) всички са на крака и Заека обявява по мегафона игрите за вечерта. Първата е най-масовата игра на камък-ножица-хартия-шамар-за-победителя, която съм виждал през живота си. Но както се случва често и в живота, победителят накрая е само един и това в този случай беше Ивалена Парашкевова, която получи своята торба с подаръци от магазин Fabric.

Ако не се лъжа, след това последваха хвърчащи кецове в посока Заека в ожесточена игра на шу-голф, ходене на ръце, замеряне с шапки, няколко емисии безплатна бира на барчето, заря, игра на 21, много подаръци от Fabric и… свирепа битка с водни балони. Регламента на последната играта беше следният – пълен детски басейн с балони с вода, единия от които е и с примеси на оцет. Печели този, който има късмета да бъде улучен от точно този балон. Както можеш да си представиш победителя не трябваше да полага кой знае какви усилия за да се идентифицира, а просто да се появи и да си вземе наградата от Fabric. Всичко се случи за броени минути и без особени церемонии всичко потъна в бойни викове и част от поляната се превърна в истинско бойно поле.

Не щеш ли някой видял всичко това от далеч и сметнал, че е настанала кланица между банди и събитието е достойно за учебниците по история като “Битката над Градище”… Или поне нещо подобно ни казаха полицаите, който дойдоха малко по-късно за да ни спасяват от пълно кръвопролитие. След интересен разговор на тема спорт и разни други неща, те се оттеглиха като запазиха своето присъствие незабелязано.

В този дух протекоха нещата до малко след полунощ, когато дойде време и за главния повод който събираше всички тук – новият филм на Ninja Squad. Отново всичко заглъхна от викове, но този път по-миролюбиви и “Farmer” започна. Всички погледи бяха приковани към екрана и частите на карачите бяха посрещани с бурни овации. Заснетият сноуборд екшън от миналия сезон на цялото Ninja crew и приятели бе поднесен в истински габровски стил – с чувство за хумор, щипка самоирония… и много лют саундтрак.

Партито продължи до ранните часове на следващият ден, когато закусихме със сочни диви ябълки, а малко по-късно се мятахме във вир на пълна с рибки планинска река…


Снимки: Александър Атанасов