Devun Walsh – readers intreview

Пристигнаха отговорите от интервюто в което ВИЕ задавахте въпросите си на Devun Walsh, чрез форума на whiteroom.info. Мерси на всички, които се включиха с въпроси. Регистрираните потребители ще получат оригиналните отговори на Devun, като лично съобщение. Enjoy…

Tosharky:  Ти си любимият ми сноубордист. Какво чувстваш преди да скочиш? Може би твоят уникален стил се дължи точно на това чувство? Какво ти харесва най-много на карането в backcountry и защо ти харесва толкова много?

Големите скокове леко те притесняват преди да се метнеш, защото не си много сигурен какво ще се случи, ако се движиш прекалено бързо или прекалено бавно – това винаги остава предположение. При това положение, мисля че чувството е една вечна несигурност в това какво ще се случи. За стила – старая се да не мисля прекалено много, а просто оставям нещата да се случат – ако изглежда добре – супер, ако не – повтарям го. Стилът е важен, но ключът към постигането му е да изглежда, все едно не си даваш много зор. А ако се стараеш прекалено много, никога няма да изглежда готино.

Backcountry карането е толкова забавно, защото ми харесва чувството при завоите в пудрата, меките приземявания, както и естествения терен, който е като платно – можеш да направиш там всичко, което си представяш. Непипнатата пудра е най-якото нещо, а и карането на моторни шейни хич не е зле! Благодаря за въпросите ти.

Vasio: Здравей Devun, имам три въпроса към теб. Какво е твоето вдъхновение като караш? Имаш ли фетиш и ако да, какъв? И последният – ще караш ли в България скоро?

Предполагам, че самият спорт ме вдъхновява, както и чувството при реализирането на цели, които си поставям докато карам. Кафето е фетиша ми и се надявам да мога да дойда в България скоро…

Itso: Yo Devun! Въпроса ми е кои са хората с които си почнал да караш и какво те насочи към сноуборда? Peace

Карах с добрите си приятели John Harris и Alex Toporowski, още се виждаме с тях, но все пак всеки пое по своя път. През лятото, супер много обичах да карам скейт, а зимата толкова много валеше, че реших да запълня вакуума със карането на сноуборд. Първото ми каране беше на планина Seymour, а първа дъска Gnu Kaos.

Snow_bg:  Винаги съм се чудел какво ти минава през главата, докато правиш някой голям трик? Колко голям е бил най-големия drop който някога си правил? А най-дългия рейл, който някога си пързалял?

Какви мисли ми минават през главата… “По-добре го приземи, пъзльо”…. Най-големия drop вероятно е последният кадър от филма THAT тази година, беше към 25 метра, доста голямо! Не мога да кажа за най-дългия rail, може би моят switch lip във филма Video gangs. (не беше толкоз голям, ма беше забавно!)

Gugutkata: Въпросът ми е дали си чувал нещо за българските планини, българските карачи и нашата сцена?

Не, не съм чувал, добри ли са? Разкажи ми…

Гост: Аз имам такъв въпрос: преди Forum snowboards да се появят, сноубордистите, от които се състоеше отбора не бяха толкова известни или популярни. Чудех се как ви избраха за отбора? Както всички знаем това е един от най-добрите отбори въобще.

Аз карах за Shorty’s snowboards и се справях добре, като снимах за Mackdawg и от там се разчу за мен. Същото се случи с Peter Line, JP, BJ, Joni Malmi и Chris Dufficy. Всеки от нас беше достатъчно известен в сноуборд средите.

Storm: Hi Devun! Тези камери и постоянни снимки не правят ли нещата малко изкуствени и не занемаряват ли чистото и свободно усещане от карането? Хората гледат отстрани и си казват: „Те имат всичко!“, но дали това не е само привидно? Да си професионалист трябва да има и своите минуси?

Някак си да караш сноуборд се превръща в професия, когато около теб щъкат фотографи и оператори, но така стават нещата, а аз го правя това толкова време, че вече се е превърнало в моя втора природа. Освен това, якото е че можеш да гледаш материала пак и да видиш, примирно, колко зле изглеждаш отстрани и какво не трябва да правиш пак. Покрай снимането на филми пътувам доста и е готино да отидеш на нови места със сноумиобил и да караш по девствен сняг. Без хората от снимачния екип вероятно не би се озовал на тези места, и това е един от плюсовете на снимачните дни. А и да прекарваш време с приятели по време на снимки също е гот. Малко е тежко да си далеч от семейството и приятелите си заради пътуванията, които са наистина много зимата, но да видиш света също е хубаво, така че не бих счел това за минус. Като не броим травмите, но и без тях не може.

unknownn^^^: Devun, ако не караше сноуборд, щеше ли да се занимаваш с някакъв друг вид екстремен спорт и ако да, то какъв?

Вероятно щях да полагам повече усилия в карането на скейтборд, но ако можех да започна отначало – щях да стана голф играч. (истината понякога е странна, а?)

Lampa: Какво мислиш за бързото разрастване и комерсиализацията на сноуборда?

За мен е ОК, сега се приема нормално в обществото и това е добре, когато аз започнах, хората не гледаха добре на това.

Гост: Hey Devun! Кой е любимият ти трик, имаш ли намерение да дойдеш да караш в България?

Наистина харесвам много трикове и нямам любим, но ако трябва да избера някой, може би ще е FS 360. Чувствам го толкова плавно и лесно и можеш да го направиш от големи скокове.

Rumbata: Много ми е интересно какъв размер панталон носиш?

Large Special Blend. Защо, да не са ми прекалено тесни? Кой номер носиш ти? Аз съм само 1.70м и 63kg, така че на мен са ми големички.

Гост:  Здравей Devun, ти си най-добрият сноубордист! Моля те помогни – как мога да стана по-добра в сноуборда?

Карай колкото се може по-често и не избързвай ненужно с големи скокове, а пробвай повече ротации на по-малките, за да свикнеш и да можеш бавно да пренесеш уменията си на големите. Когато караме с приятели, караме супер бързо и в редица, аз постоянно пробвам разни работи и падам често, но така ставам по-добър. (В повечето случаи това е фрирайд, а не в паркове, защото те са винаги фраш с хора, а аз мразя да чакам на скоковете). Повторението е майка на знанието, стига да повтаряш това, което трябва.

Big Brother Sux: Здрасти Devun! С кого най-много обичаш да караш?

Dionne Delesalle, Chris Dufficy, Iikka Backstrom, Eero Niemila

Skeletor28: С какво друго обичаш да се занимаваш, освен със сноуборд?

С голф, и да работя по къщата си.

Mitko: Коя е най-забавната ти вечер с wild cats? Или поне до колкото си спомняш? А също още един въпрос – не съм те виждал да пързаляш рейлове много-много – обичаш ли да джибваш?

Всяка нощ с the Cats е готина!!! За последно това беше на Halloween (31 октомври), направихме си парти, което ще е включено в новия филм BIG BASTARD’S, който трябва да излезе на 7 септември, така че ще го видиш! Пързалянето на рейлове е забавно, но съм се концентрирал на други неща и не мога да отделя много от времето си да пътувам някъде и да снимам urban неща.

BurtonBlunt: Hey Devun! Кое ти е любимото питие, когато си навън/парти?

Канадско Уиски (наричано Rye) и кола, черпи ме едно като се видим и ще се сприятелим….

Благодаря на всички за въпросите! Наистина го оценявам и се надявам да ви видя всички някой ден в България, за да ви напия докато се въргаляте под масата, пъзльовци такива. Шегувам се, разбира се… ама все пак…

Dev