България търси своя най-добър бийтбоксър

От 6 април стартира записването за участие в официалния национален турнир по бийтбокс – The Official NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE. В продължение на един месец всеки желаещ ще може да качи кратък видеоклип със свое оригинално бийтбокс изпълнение на адрес www.nescafe.bg в секцията „THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE.

Турнирът ще се проведе на три етапа – Първи кръг – Записване  и гласуване, Втори кръг – Он-лайн битки и Големият финал. В Първи кръг, чрез гласуване, феновете на бийтбокса ще определят 32-мата участника, които ще продължат във Втори кръг. Гласуването стартира с турнира и ще продължи до 10 май. За да може един кратък видеоклип да съдържа неочаквано добър бийтбокс, участниците ще се наложи да съчетаят умение, въображение и шоу.

За първи път, тази година турнира ще включва он-лайн битки. Това са директни сблъсъци между двама участника, като екшънът ще се състои на сайта www.nescafe.bg. Тези битки ще бъдат оценявани от едни от най-добрите бийтбоксъри в света – британеца FAITH SFX  и френското чудо EKLIPS. Финалът на The Official NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE ще бъде в края на месец юни, когато на живо 16-те най-добри български бийтбоксери ще премерят сили в директни елиминация.

Тази година NESCAFÉ® 3in1 дава неочаквано добра подкрепа на българската музика и творци. След Лора Караджова и Хората от гетото , марката подкрепя и едно от най-атрактивните „улични” изкуства – бийтбокса. Благодарения на компанията първите двама бийтбокс шампиони на България, SKILLER и RAMMON ще участват на Световното, което се организира в края на май 2009 в Берлин.

Наградите и тази година са изкушаващи. Победителят в The Official NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE ще получи чек за 1500 лв. и правото да представлява България на Световното. Класиралият се на второ място ще получи 700 лв. и микрофон,  а останалият трети ще прибере чек за 500 лв. и микрофон. 


EKLIPS

FAITH SFX

SKILLER