Новите дати за състезанията от BGOS 09/10

Едва приключи и пак ще почва! Вече са ясни датите за състезанията от Burton Global Open Series  за сезон 2009/2010. Целият процес ще се завърти отново, като началото ще бъде дадено в Нова Зеландия, през Август, в  дните между 11ти и 15ти, 2009г. Ето ги всички дати за събитията от сериите на Burton:

New Zealand Open         11-15 Август  2009г.     Кардрона, Нова Зеландия
European Open               9-16 Януари 2010г.      Лаакс, Швейцария    
Canadian Open               2-7 Февруари 2010г.    Канадски Олимпийски Парк, Калгъри, Алберта
Asian Open                     2-7 Март 2010г.            АЛТС Бандай, Япония    
US Open                         16-21 Март 2010г.        Стратън, САЩ

От Burton решиха да обединят двете си състезания в Южното полукълбо в едно. Този сезон Australian Open и New Zealand Open ще се комбинират и ще открият тура като събитието ще се проведе в Нова Зеландия. “Отправяме се към натоварена олимпийска година и по тази причина решихме да намалим броя на събитията, за да освободим място в световния състезателен календар. Напълно сме отдадени на карачите, които подкрепят сериите и се опитваме да улесним тези, които искат да посетят различните събития, от които имат нужда през този сезон.”, разяснява Лиам Грифин – Global Events Director за Burton.

Всичките пет събития от BGOS носят точки на карачите по пътя им към титлите на тура. Освен това, събитията са част и от най-голямата верига фрийстайл състезания в света –  Swatch TTR World Snowboard Tour.

За новини и снимки от двата тура проверявай редовно whiteroom.info. Подробности за BGOS може да намериш на официалния сайт на сериите –  www.opensnowboarding.com