pamporovo-freestyle-open-slopestyle-course

5 причини да те е яд, ако не дойдеш на PFO 5 – причина 4

Pamporovo Freestyle Open Week вече се подава зад ъгъла! Ето и причина #4 защо присъствието в Пампорово следващата седмица е задължително – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СКОК НЯКОГА ПРАВЕН В ПАМПОРОВО!

Слоупстайл трасето е с близо 500м дължина и има две линии – лека и трудна. Днес попитахме по телефона Наско Маламов (главния архитект на парка) как изглеждат нещата. Неговият отговор беше недвусмислен „huge!“. Днес са тествали уредите, след което са били направени леки корекции по трасето.

Ето и уредите в парка:

1-ва рейл секция:
– 8-метров даун рейл
– 6-метров даун бокс

2-ра рейл секция:
– 4-метров рокет рейл
– 6-метров флат рейл

1-ви скокове:
– ролер с 15-метрова равна част
– ролер с 12-метрова равна част

2-ри скокове:
– ролер с 17.5-метрова равна част
– ролер с 14-метрова равна част

3-та рейл секция:
– ъп-флет-даун рейл (5-4-6 метра)
– 6-метров ъп рейл, 2 метра гап, флет-доун рейл (2-6 метра)
– флет-даун-флет-даун рейл (4-3.8-1.2-5 метра)

pamporovo_slopestyle_pfo5

Снимка: Pamporovo FunPark

Последният голям скок ще бъде с почти 18 метрова част, което значи, че летежите спокойно могат да достигнат до 25 метра. Това го прави най-големият скок някога правен в Пампорово! Имайки предвид кой ще присъства на PFO5 , само можем да си представим на какво ще ставаме свидетели следващата седмица!

Именно на този скок ще се проведе и Държавното първенство по сноуборд – биг еър 13 март, от 19.30 часа, за първи път на осветление.

Making_of_the_slopestyle_course_pamporovo

По-рано тази седмица беше истинско удоволствие да наблюдаваме как 4 трака жужаха нагоре-надолу по Стената за да оформят и изглаждат парка. Курортът за пореден път демонстрира позитивно отношение към сноуборда. Снимка: Момчи

Още снимки и ъпдейти от трасето – съвсем скоро!