Pamporovo Freestyle Open 5 е зад ъгъла!

Pamporovo Freestyle Open 5 започва след седмица и тази година обещава да е по-мащабно и по-интересно отвсякога. Може би най-основният акцент ще бъде 4-звезнодото TTR слоупстайл събитие, като такова ще се проведе за пръв път у нас, а наградният фонд е впечатляващ – 15,000 евро. Участие са потвърдили райдъри от САЩ, Финландия, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Беларус, Латвия и др., което гарантира две неща – много сериозна конкуренция и много силни рънове.

Кулминацията, т.е. финалите на World Snowboard Tour спирката, ще се състои на 15-ти март, а веднага след това ни очаква още една приятна изненада – на сцената на Студенец “канчетата ще ни намачкат” Danny Boy от легендарните House of Pain и DJ Lethal, понастоящем работещ с House of Pain, но направил име с друго голямо – Limp Bizkit. Водещ на веселбата, традиционно, ще бъде Спенс, а варненското хип хоп крю “Лошите” ще му помагат.

poster 2014 à

Но това изобщо не е всичко. Очакват ни още Европейска Купа – слоупстайл за мъже и жени, която ще се проведе на 11-ти и 12-ти март (т.е. в началото на Pamporovo Freestyle Open 5), като мъжете и жените участници ще могат да се поделят също доста апетитен награден фонд – 6000 евро. Хубавото за нас е, че това събитие от ЕК веригата, ще е едно от малкото, което ще се проведе тази година, поради лошите снежни условия в Европа. Организаторите от БФСки и Пампорово гарантират състезанието на много високо ниво, което ще е генерална репетиция за желаната от България Световна купа по слоупстайл сноуборд, която би била първа в историята на страната ни и съответно много сериозен успех.

В програмата на Pamporovo Freestyle Open 5 влизат още държавното първенство по биг еър, слоуп стайл и халф пайп, както и две международни състезание по ски халф пайп и слоуп стайл.

Не е нужно да обясняваме, как през цялата седмица на събитието (10-16 март) ще ври и кипи от партита и съпътстващи събития. Със сигурност ни очаква една доста вълнуваща седмица, в която очакваме много и от българските райдъри, които ще вземат участие.

Следете ни за повече подробности, като през идната седмица очакваме и пресконференцията на организаторите, на която ще бъдат разкрити още подробности, както и някои любопитни имена, които ще ни гостуват за 4-звездното TTR състезание.

Не забравяйте да следите и Facebook страницата на събитието.

It’s gonna be awesome!

P.S. Две видеа от биг еър и слоуп стайл събитията, които се проведоха в рамките на PFO 4.