Varna_skate_open

Varna Skate Open 2014 превзема Морската Градина

На 30.08.2014 – събота и 31.08.2014 – неделя, в Морската градина на град Варна (алеята зад „Морско казино“) ще се проведе традиционното скейтборд състезание „Varna Skateboard Open 2014”, организирано от сдружение „Скейт Клуб Варна”. Събитието е кръг от републиканското първенство по скейтборд и е подкрепено както от Българска Скейтборд Федерация, така и от община Варна.

Надпреварата ще стартира в 10:00 и ще продължи до 23:00 часа и в двата дни. Тя ще протече в три кръга – квалификация, полуфинал и голям финал, като заедно с това ще се проведе и състезание за най-добър трик. Очакваният брой участници е над 100, между които момчета и момичета на възраст от 8 г. до 35 г., предимно от България, а за демонстрациите са поканени гост-скейтъри от чужбина. Те да бъдат подкрепени от многобройните посетители и привърженици на скейтборда, дошли от цялата страна специално за събитието.

Морската градина в град Варна е място където се събират много млади хора с различни интереси и поради тази причина освен състезанието е предвидено и място, на което всеки желаещ ще може да направи сам своя графика на скейт дъска, да оформи сам скейтборд или да участва в конкурса за най-добра фотография на скейт трик. Следете хаштага #VSO2014, www.rollingdays.com, както и страницата на събитието във фейсбук  за повече подробности.

Varna Skate Open 2-14