Trick tips

Приземяването – Правило номер 1 – ако ще учиш нов трик, по-добре избери скок с меко приземяване! :) Винаги проверявай мястото, където ще се приземиш за камъни, лед, хора, мечки и т.н. Трябва да огледаш не само самото място, но и напред в посоката, в която ще продължиш. Това е наложително, защото след приземяването скоростта е голяма, което предполага, че няма да можеш да спреш веднага, ако има нещо/някой на пътя.

Ollie – когато се засилваш, не трябва да си мислиш “уф, как ше ме изхвърли тоя скок, какво да правя?”, а как ще направиш ollie и сам ще скочиш. Ollie-то ти помага да имаш контрол във въздуха.

На скока – за въртенето на градуси или правенето на inverted трикове трябва да се помни, че трика се прави почти изцяло на самия скок, преди да си скочил. След като си във въздуха, можеш само да продължиш или забавиш движението, започнато с моментума, набран от мига преди да се разделиш със снега. Въртенето обикновено се започва с горната част на тялото – раменете и главата, а ocтаналата част от тялото просто следва.

Визуализирай трика преди да го пробваш – за да може да ти лепне някой нов трик, много помага преди това да си представиш какво точно трябва да направиш във въздуха. Трябва да прецениш къде ще ти е центъра на тежеста, около каква ос ще се въртиш и т.н. Щом научиш трика в главата си, остава само да научиш и тялото си.

Скоростта ти е приятел – формулата е лесна – колкото повече се засилиш, толкова повече летиш, толкова повече време имаш във въздуха да направиш трика си… но и от толкова по-високо падаш ;)