Sleepwalkingz представят Jam On It 2009

От 17-ти до 20-ти септември, в Смолян и София ще се състои десетото издание на придобилия световна популярност международен фестивал на съвременните изкуства JAM ON IT, който NESCAFÉ® 3in1 подкрепя горещо за трета поредна година. По време на тазгодишното 10-то юбилейно издание организаторите SLEEPWALKINGZ честват и 25 години от създаването на формацията, която е една от най-старите брейк групи в Европа.

Към вече очаквано добрия фестивал проявяват интерес много артисти от САЩ, Европа и Азия и както обикновено той ще бъде посетен от хиляди млади хора от цял свят. JAM ON IT придоби особена популярност сред младите като най-значимото хип-хоп събитие на Балканите. По традиция в него са широко застъпени музикалните и танцовите стилове свързани с джаз, фънк и хаус музиката, представени от едни от най-изявените в света артисти в съответните области. Концерти, джем сешъни, графити демонстрации и партита ще бъдат част от програмата тази година.

В предстоящото издание ще вземат участие над 200 артисти от цял свят. Тъй като на събитието се акцентира основно върху танците, някои от специалните гости тази година ще са именно такива- „URBAN ARTISTRY”- една от най-изявените американски танцови формации, обединяваща от най-класните фънк, хаус, диско и брейк танцьори. На JAM ON IT те ще изнесат специално изготвени танцови шоута, ще проведат семинари за начинаещи и за напреднали, както и отделни членове от тях ще бъдат съдии в някои от танцовите състезания.

Брейк състезанието на JAM ON IT придоби международен характер и в момента се нарежда сред най-силните такива в Европа. В него по традиция вземат участие много групи от различни страни. По тази причина съдийското трио, което ще отсъжда танцовите битки тази година е съставено от истински легенди на брейка- Маурицио(Италия/Rock Steady Crew), “TEKNYC”(САЩ/Skill Methodz), “Atomic”( Хърватска/Freestylekingz/SWZ).

Много от гостуващите артисти на „JAM ON IT 10” ще стъпят за първи път на българска земя, за да допълнят неповторимата парти атмосфера на фестивала. Така публиката ще се срещне за първи път с основните двигатели на съвременните танцови и музикални изкуства и ще има възможността да участва в семинари, водени от тях.

Фестивалът ще се проведе от 17-ти до 19-ти септември, включително, в Смолян, а последният ден от него, 20-ти септември ще бъде в София и ще се отбележи с подобаващо парти, на което артисти и почитатели ще могат да разчупят ситуацията заедно, да обменят опит, информация и да се заредят с позитивни емоции.

10-ият юбилеен фестивал JAM ON IT се организира с горещата подкрепа на NESCAFE® 3in1, община Смолян, посолството на САЩ, Датското посолство и SABOTAGE.