Шон Уайт се отказва от Слоупстайла на Олимпийските

Слоупстайл формата прави дебют на Олимпийските игри тази година, а вчера Шон Уайт обяви, че няма да участва в състезанието. Той ще се съсредоточи изцяло върху халфпайпа, където ще се бори за трета златна олимпийска титла.

Отказът на Уайт от слоупстайла е най-малкото изненадващ. В изявлението си той говори за проблеми в трасето, каквито очевидно има – норвежката машина Торщайн Хоргмо счупи ключицата си на тренировка и така, по нелеп начин, участието му на Олимпиадата приключи.

Може би най-меките думи за трасето са казани от Рууп Тонтери, който го нарича: “Не много забавно за каране.” Но Шон Уайт не е известен с критиките си към каквито и да е състезателни условия, а дори напротив. Всички проблеми, които другите състезатели обикновено имат на състезания карат Уайт просто да бъде още по-уверен в победата си. Този път очевидно нещата не стоят така.

Някои състезатели вече се присмяха на Шон Уайт в туитър, като отдадоха на страх неговото отказване. За сега обаче конкретните причини изглеждат най-малкото мъгляви.

Зимната олимпиада в Сочи, Русия е съпътствана от сканадали, пародия и корупция, като комичните снимки на недовършени хотели очевидно няма да са единствените проблеми на състезанието, за жалост. Дано не последват други сериозни кунтузии за участниците.

И накрая, ето как Yobeat отразиха случая:

A Bad Lip Reading of Shaun White Dropping out of Slopestyle from YoBeat on Vimeo.