Red Bull Dare to Fly – рапорт даден!

Въпреки проблемите с времето, гъстата мъгла, снеговалежите и притесненията, Red Bull Dare to Fly се проведе успешно.

Петък вечер

Напрежението бе в повечко и породено от неблагоприятните климатични условия. Скокът със сигурност бе повече от внушителен. Мъглата обаче създаде проблеми на аниматорите преди големия ден. Въпреки това, тестовете бяха проведени и всичко за дългоочакваната събота бе готово.

Шейпърите в лицето на FM (Кико, Марио, Лозьо, Гумата…) подготвяха уреда до последно и той придоби завършения вид на уникалното съоръежние, което бе заплануван да бъде.

Събота сутрин

Ситуацията висеше на косъм. Притесненията идваха от леката мъгла, която се бе появила сякаш само, за да дразни организаторите.

Хубавата новина бе, че квалификациите започнаха. И като по чудо и времето се оправи и остана супер до вечерта.

Събота вечерта

В 21:00 ч. започнаха приготовленията – последни шейпвания, след това тренировки. Около час след това стартира и кулминацията на вечерта – анимациите вървяха с пълна сила, а карачите показаха доста високо ниво и стабилни тиркове.

Без да се щадят, всичко от себе си дадоха Малкия Жорко, Гумата, Асен, Джими и Лозко. И въпреки проблемите с контузените карачи на Red Bull, оценяването все пак ще бъде дело на Марко Грилч, който ще направи това онлайн, като се говори, че към неговата оценка ще се присъединят още две интернационални прота.

И така, въппреки не-достатъчно добрите условия, Red Bull Dare To Fly се проведе. А ние се надяваме да се повтори и да стане традициа.

снимки: Борислав "Бобо" Камилов