PFO Week 5 – Държавно първенство сноуборд Биг Еър 2014

Пепо, Константин и Росина са BIG AIR републикански шампиони за 2014г.
Монката Митрев е първият българин приземил бексайд 1260!!! 

При наличието на толкова много събития по време на Pamporovo Freestyle Open Week и особено целият шум около 4-звезднoтo TTR събитие, а и двата старта за Европейската купа, Държавното първенство по биг еър сякаш остана на заден план. Обаче това, което се случи днес в Pamporovo Fun Park е едно от най-позитивните неща, на които сме ставали свидетели в последно време.

_DSC1642 _DSC1647

Най-общо казано – пред очите ни изплува новото българско фрийстайл сноуборд поколение, което вече не просто загатва за потенциал, а започва да мачка. Поради една или друга причина някои от най-добрите български сноубордисти през последните години не можаха да участват. На старта липсваха карачи като Лозьо, Джими и Гумата. За сметка на това, Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Георги Георгиев, Константин Славов и останалите млади и много талантливи райдъри показаха, че бъдещето на българския фрийстайл изглежда доста, доста добре.

Пепо завъртя bs 9 и switch bs 9, Жоро Черния – много стилни fs 7 и bs 7, Константнин Славов – bs 7… И всичко това на най-големият кикър правен някога в Пампорово, а може би и в България. И сега внимание. Фурорът на вечерта сътвори Мони Митрев, който не беше стъпвал до сега 10-ка, а на състезанието стъпи първата 12-ка правена някога от българин. Мони просто се забавляваше и беше мега позитивен. За него не бе най-важното мястото, на което ще се класира, просто реши, че иска да пробва 12-ка и тя се получи. Не най-чистата, не най-стилната, но първата и то завъртяна от 15-годишен сноубордист. Това ни сгря душата и чисто и просто показа нагледно какво може да очакваме в близко бъдеще.

_DSC1703

_DSC1693

_DSC1688

Бърз инстаедит с кадри от финалите. Най-накрая ще видите и 12-ката на Монката. Следете нашата и страницата на Пампорово ФънПарк във фейсбук за всичко най-ново около PFO5.

Крайно класиране
Жени
1. Росина Ганчева (Бороборд)
2. Михаела Варошкина (Бороборд)
3. Станислава Славолова (Бороборд)

Момчета
1. Константин Славов (Свободно Европейско Общество)
2. TBA
3. TBA

Юноши
1. Петър Гьошарков (Бороборд)
2. Симеон Митрев (Бороборд)
3. Стефан Александров (Блейд)

Мъже
1. Петър Гьошарков (Бороборд)
2. Георги Георгиев (Пампорово)
3. Симеон Митрев (Бороборд)