Natural Selection Tour 2021

Ок хора, това ще е луд-ни-ца.

След еуфорията, която предизвика с Red Bull Supernatural през 2012-та и с Red Bull Ultra Natural през 2013-та, единственото по рода си беккънтри фристайл състезание се завръща тази година с гръм и трясък под формата на тур, състоящ се от 3 спирки.

Формата на състезанието, който Травис Райс успява да превърне в реaлност, е наистина епичен – каниш най-изтрещелите биг маунтин фристайл машини в света и ги изстипосаш на върха на стръмен склон, обсипан с натурални и изкуствени дропове, кикъри и джибове… Всеки е свободен да интерпретира терена, както намери за добре, за да покаже най-доброто от себе си. Какво по-впечатляващо за гледане за нас, простосмъртните?

За да си представим какво ни очаква тази година, нека си припомним какво се случи на последното издание през 2013-та (а ако имаш малко повече време, защо не изгледаш и целия Red Bull Supernatural 2012?).

Първият евент от Natural Selection Tour 2021 ще се проведе между 3-ти и 9-ти февруари в Джаксън Хол (Уайоминг), след това, в началото на март предстои следващият стоп в Болдфейс Лодж (Британска Колумбия), а финалният евент е планиран за 20-27 март в меката на фрирайда – Аляска.

Сред внимателно подбраните поканени карачи, които ще мерят сили тази година, са:

Сейдж Коценбърг: Сейдж се прочува из цял свят, дори извън сноуборд средите, след като печели първия слоупстайл златен медал на Олимпийските в Сочи през 2014-та. Оттогава, той обръща вниманието си върху това да пренесе своите трикове в голямата планина.

Гиги Ръф: познаваме го добре от близо 20 годишната му сноуборд кариера, изпълнена с корици на списания, Rider Of The Year награди (от Snowboarder и TransWorld Snowboarding), както и редица култови части в епичните филми на Absinthe films, Kingpin, Pirate Productions и други.

Виктор Де Ле Рю: името му е синоним на страховито отвесни склонове, където той години наред спуска и прави трикове без особени видими притеснения.

Травис Райс: всички добре познаваме Травис и творчеството му. Дали го обичаш или мразиш, няма спор за едно – той е истински ЗВЯР в беккънтрито.

Джейми Андерсън: един от най-успешните фристайл сноуборд състезатели с безброй победи при жените на X Games, Dew Tour, US Open, the Grand Prix… и двукратен олимпийски шампион в слоустайла.

Елиас Елхард: няма как да не ти е направил впечатление в Dark Matter и то с добра причина – той е сред най-добрите фристайл беккънтри карачи в момента.

Робин Ван Джин: родом от Британска Колумбия, позната ни от филми като „Full Moon“ и „Depth Perception“, Робин е с изключително силен и техничен стил в беккънтрито. 

Марк Макморис: Ако не доказателство, че Марк е най-добрият слоупстайл райдър на своето време, то при всички положения 19 X Games, 4 US Open и 2 олимпийски слопупстайл медала свидетелстват, че Марк е фристайл машина от световна класа!

Елена Хайт: първата жена приземила алей-уп дабъл бексайд родео в пайпа, златен медалист в X Games.

Ерик Джаксън: с небрежния си стил E-Jack със сигурност има какво да ни покаже в планината, както на дъската си, така и с мухарката в ръка в някоя река.

Пат Мур: невероятно стилен карач със силни фристайл корени още от дните на Forum, през последните години Пат прекарва все повече време в беккънтрито.

Нилс Миндних: шампион във веригата Freeride World Tour за сезон 2019/2020.

Мариан Харти: трикратен  Freeride World Tour шампион.

За пълния списък с карачи и повече инфо около евента следи www.naturalselectiontour.com. Целият екшън ще можем да гледаме безплатно на redbull.tv.

Не знаем за вас, ама ние нямаме никакво търпение за първия евент на 3ти февруари!