Kazuhiro Kokubo Full Part Remix

Ремикс на кадрите на Казухиро Кокубо за новия филм на Standard – "The Storming". Освен че лети като изтребител, а във въздуха изглежда по-отпуснат от чичо ми на третата ракия, седнал на дивана до коледната елха, г-н Кокубо е известен със скандала който предизвика на последните олимпийски игри. С първоначални намерения да върнат карачa с първия самолет обратно в Япония, в крайна сметка Японската ски федерация смекчава наказанието си и забранява на Казухиро да участва в церемонията по откриването на игрите, защото 21-годишният карач слиза от самолета във Ванкувър с разгащена риза, размъкнати панталони и разпусната вратовръзка. Според нас този стил много повече отива на дредовете му, но явно от ски федерацията не са били на същото мнение.

Разбира се това може да се разглежда не толкова като грешка от страна на Казухиро, а като сблъсък между реда и формалностите заобикалящи Олимпийските игри и бунтовническата култура която седи зад сноуборда.

На последвалата прес конференция, когато карачът е заставен да се извини за вида си, той споделя, че халфпайпът на Олимпийските игри е просто "поредното състезание", че е "нищо специално" и че в дните преди състезанието е бил повече фокусиран върху представянето си на снега. Определено по-важно занимание от колкото това дали изглежда, като тракторист пред заплата…

Случката на Казухиро Кокубо покрай игрите във Ванкувър ни допада почти толкова, колкото култовия пънкарски гребен на Хейки Сорса на игрите в Солт Лейк Сити през 2002 г.

Ето въпросното и клипче на Казухиро Кокубо: