Kaunertal Opening Powered By Suzuki

13.10.2006 – 15.10.2006, Тирол
Двадесет и първото откриване на парка разположен на глетчер Kaunertal протича отлично, въперки недостига на сняг и липсващите поради тази причина кикери. Прогнозите за лоши метеорологични условия хич не предотвратиха събирането на голяма тълпа и хич не попречиха на фрисайл евента с най-дълга традиция в Австрия да протече с пълна пара.  В дните от 13 до 15 октомври присъстващите бяха предимно заети с една от тези три дейности: каране, отпускане или купонясване, като за последно.

Поради липсата на нов сняг известният с качествените си уреди парк не можеше да бъде приведен в нужната за евента форма. За това организаторите решават да проведат главния евент " Suzuki Superrider Contest", като Best-Trick сесия на един кинк бокс до ресторанта на глетчъра.

В петък действието се развива на джиб-линията в парка, а по-късно се пренася на организираното парти, къдео продължава чак до следващия ден. В разгара на партито на сцената забиват punk-hardcore групата S.Punch, последвани от Vanilla Sky и състезание по airguitar.

На следващия ден паркът е пълен с недоспалите физиономии. Някои карат, други са дошли просто за да погледат в дийствие присъстващите про-карачи, между които Gigi Rüf, Steve Gruber, Roman Marti и Friedl Kolar. Както можем да си представим – имало е какво да се види. Друго занимание в този ден е организираното състезание по покер с награди от 888.com. Всичко това е последвано от поредното парти и музика на живо, тази път от австрийската ска банда Guadalajara.

Неделя времето е най-приятно. Тогава се състои и евентът за аматьорите и тези от тях, които показват най-високо ниво си тръгват с подаръци –  iPods, Eastpak Skatedecks, дигитални камери, и стилни KTO Discoballs!

След раздаването на наградите в края на деня, присъстващите остават в планината да отпускат под топлите есенни слънчеви лъчи. Явно кикърите и уредите все пак не са най-важното нещо и едно подобно сноуборд събиране може да протече отлично и без тях…