Иван Тодоров за „Скрити“

Не знаeм дали някой го е виждал намръщен. Още се водят ужесточени спорове и се търсят доказателства дали някога усмивката е слизала от лицето му. Вечно позитивен, щастлив от нещата, с които се занимава, влюбен в живота, Ванката е пред завършване на проекта си – сноуборд и ски филмът „Скрити“.

Здрасти, къде си сега и с какво се занимаваш?
Здрасти, пред компа съм и давам интервю, хаха, иначе тия дни се занимавам с едни казуси по експорт на филма в HD качество.

Кога ти хрумна да се захванеш със снимане и видео едит?
Ами още, от както започнах да гледам първите ски филми (към 2002), идеята за снимане ми хареса и с приятелите се забавлявахме много с едни апарати-сапунерки, правейки клипчета. Но чак миналия сезон имах възможността да снимам с по-добра техника и нещата потръгнаха на шега и се превърнаха в ски и сноуборд филм.

А идеята за Скрити? Как се роди тя и защо точно това заглавие изплува в главата ти?
Заглавието го бях измислил още края на миналото лято, без въобще да имам нито камера, нито идея как ще стане всичко, просто обичам, ей така по детски да си представям разни неща и те взимат, че стават реалност! Иначе Скрити, понеже обичам хората, които не шумят много и си карат за кеф, тези, в чиято компания се чувствам чудесно, понеже на първо място са хора и после скиори, сноубордисти и т.н.

Не е ли малко необичайно, че ти си скиор, а във филма освен доста скиори има и доста сноубордисти?
Ами сигурно предишния отговор е за тук-интересни са ми хората, а не това, което е на краката им.

Сега, когато си на финалната права, доволен ли си от това, което се получава?
Дам, много, въпреки голямото тичане, снимане с чужда техника, монтиране на чужди компютри и т.н. Успях да реализирам идеите си и филмът стана точно какъвто си го представях.

Можеш ли да назовеш най-забавния момент по време на снимките? И има ли момент, който здравата се е запечатал в главата ти?
Ами почти всичкото снимане беше една голяма забава, понеже го правех с хубавите хора, които искам да ви покажа. Моменти колкото щеш, едни драми, едни комедии… нещо страшно!

Какво според теб ще правиш догодина по това време?
Ще се забавлявам и хиля с приятелите!

А какво очакваш от задаващия се сезон?
Сняг, смях, снимане.

Един от най-важните въпроси: Къде и кога хората ще могат да видят Скрити?
19-ти ноември (петък), кино Влайкова, 20:00 часа…

Искаш ли да благодариш на някой за нещо или да използваш момента да отправиш послание към хората, които четат това интервю?
Искам да благодаря на всички, които карат и живеят с усмивка на лицето!

И за финал, кога мислиш да смениш ските с борд?
Хаха, когато борда започне да ме прави по-щастлив от ските – тогава!