doncho_kani

Doncho Invitational 2014

След като нямахме възможност да присъстваме лично, помолихме Борис Първанов, един от организаторите на Doncho Invitational, да ни прати малко снимки и инфо за това как е минал евентът…

doncho_kani_terrain

Кой е тоя Дончо (защото Ставри всички май го знаем) и на какво ни покани уикенда 11-13 април 2014?

Дончови караули се наричат върховете в подножието, на които се състоя събитието „Дончо кани“ за пръв път края на този сезон. Намират се зад полегнала Тодорка, не много далеч над хижа Вихрен.

Нека започнем от най-важното – „Дончо кани“ не е състезание, а среща на хора, които обичат планината и извънпистовото каране. Идеята беше да се съберем на ново и непознато място, да покараме заедно, всеки да покаже „къде е“ в любимия ни спорт.

Другото основно беше „всеки да заслужи линията си“ – да се изкачи със собствени сили до началото на спускането, което си е избрал. Някой хора първоначално възразиха срещу това, но накрая всички бяхме доволни, даже горди от постигнатото!

(Ще си позволя да цитирам един приятел: „Ако някой ми беше казал преди години, че 50 човека ще ходят толкова на вътре в планината, за да карат фрирайд, нямаше да му повярвам…“)

Концепцията ни с Валери и Анди от самото начало беше да комбинираме big mountain със backcountry скокове. Логично поканихме към нас да се присъедини Ники Малкия. Той разбира се „полудя“ и за един ден успяхме да вдигнем под негово командване 7 кикъра.

doncho_kani_niki_maliia

Всичко от двата дни беше заснето и в последствие послужи за оценяване. Без съдии! По достойнство всички участници заедно ибрахме най-добрата линия, спускане и райдър.

Когато става дума за каране навътре в планината, било то спускане на линии или игра на backcountry скокове, най-важното е в края на деня всички да сме живи и здрави, заедно на по бира в хижата! Радваме се, че това се получи! Благодарим на всички, които взеха участие и на всички, които ни помогнаха да се справим: екипипа за сигурност на Краси Стоянов, лекарите, девойките, които ни спасиха с логистиката и „работата, с която не ни се занимаваше“ :) …

Ще се видим и догодина на „Дончо кани 2015″…

doncho_kani_niki doncho_kani_snowboarddoncho_kani_skidoncho_kani_judgingdoncho_kani_ridersdoncho_kani_buji

Резултати:

BIG MOUNTAIN snowboard
Мъже
1. Борис Първанов
2. Радостин Стефанов
3. Александър Михайлов

Жени
1. Илиана Миховска
2. Божана Чалъкова
3. Неда Стоянова

BIG MOUNTAIN ski
Мъже
1. Георги Моллов
2. Александър Карадинков
3. Симеон Павлов

Жени
1. Росица Митова
2. Дарина Гарибова
3. Елена Геновска

FREE SLOPESTYLE snowboard
Мъже
1. Филип Танев
2. Александър Михайлов
3. Радостин Стефанов

Жени
1. Божана Чалъкова

FREE SLOPESTYLE ski
Мъже
1. Ники Найденов
2. Андрей Балевски
3. Ивайло Ерманков

Жени
1. Росица Митова
2. Дарина Гарибова