Bibi Ribozo And The Banditos (Полша), Ska Non Tropo (Гърция) и La Muchedumbre в клуб „Backstagе“

Помните ли първата ска група посетила страната ни – Skapoint? А помните ли концерта им в столичния клуб "О!Шипка", което беше прецедент за него с невероятния брой посетители, които така и никой не разбра как точно се побраха вътре? Е това е на път да се повтори на 28-ми юли, когато страната ни ще бъде посетена от Bibi Ribozo And The Banditos – полска ска банда, в чиито редици се подвизават и лица познати ни от гореспоменатите Skapoint. Концертът ще се проведе в столичния клуб "Backstage", станал арена на подобни мероприятия в последната година, а освен тях на българска земя ще се изявят и гърците Ska Non Tropo, след гостуването на две гръцки ска банди в началото на април. Разбира се шоуто ще бъде подплътено и от локалните пънк ска веселяци La Muchedumbre – може би една от най-активните банди в момента, подгрявали почти всички чуждестранни групи от този стил, гостували у нас.

Вечерта ще бъде открита от La Muchedumbre, като техният стил обхваща широк диапазон от парчета с открити реге насочености, до такива където пънкът е в цялата си тежест. Всичко това е допълнено от силна брас секция – тромпет, тромбон и саксофон.

Щафетата ще поемат южните ни съседи, като те наблягат също на по-бързото звучене смесващо ска и пънк или така наречената трета вълна ска. В репертуара им ще бъдат включени кавър версии на световно известни имена като Catch 22, Ska-P, Madness, Rancid и Less Than Jake.

Полските гости ще омекотят танците с по-леки и бавни ска парчета, като сет листът им ще е с продължителност около час и половина, а след тяхното изпълнение, както и преди самия концерт за настроението ще се погрижи DJ, като в клуба ще звучи само тематична за вечерта музика.

Песни на трите банди може да изтеглите от www.hcspirit.com, а ето и информация за хедлайнерите на предстоящото парти:
Bibi Ribozo And The Banditos се събират през 2001-ва под името The Banditos. По това време в музиката им преобладава влиянието на регето, като още тогава започват да правят множество концерти в цяла Полша, както и зад граница. През периода 2004/2005 обаче настъпват основни промени, като освен името и по-голямата част от състава си, те сменят и стила си, насочвайки се към ска звученето. От първоначално започналите остават само трима, което поставя и един съвсем нов период за бандата. В края на 2006-та и началото на 2007-ма вече текат записите по техния дебютен албум, а съвсем скоро той се появи и на бял свят от един тепърва развиващ се полски лейбъл – Burning Chords Records. Същевременно Bibi Ribozo And The Banditos си извоюват трайни позиции сред феновете на ска музиката, споделяйки една сцена със световно известни имена като The Toasters (които свириха в София този март), Bluekilla и Skarface. В момента групата пише нов материал и подготвя промотирането на все още пресния албум "Swingujace Banany", като концертът им в България ще е част от него.

www.hcspirit.com