World Snow Day – Report

Точно преди седмица отбелязахме деня на снега (16.01) и сякаш по поръчка снегът падна точно тогава. С огромен ентусиазъм и малко усилия натоварихме дъските в колите и се отправихме към Боровец. Там смятахме да отбележим World Snow Day и изглежда не бяхме сгрешили. Още след като излязохме от Самоков обстановката стана приказна, снегът беше покрил всички дръвчета встрани от пътя и продължаваше да вали, вече усещахме, че ни очаква ден изпълнен с много приятни емоции.
DCIM100GOPROGOPR0573.

От ранни зори на пистата пред хотел Рила се беше събрала огромна тълпа. Малки и големи, начинаещи и напреднали. Имаше за всекиго по нещо съответно тепърва прохождащите в ските и сноуборда успяха да получат първите си уроци и то безплатно, а по напредналите се наслаждаваха на перфектни условия, като изключим мъглата над пистите. Но тя не попречи на никой да се забавлява, включително и на нас.

DCIM100GOPROGOPR0591.

Няма как да пропуснем и Промо парка Бороспорт, макар и не в цялостния си вид, шейпърите бяха изкарали няколко уреда, включително и еър бегът беше надут за известно време. От малки дечица до големи момчета и момичета всички пробваха боксовете. Най-забавни естествено бяха малчуганите, някой с паданията си, а други ни изненадаха с уменията, които притежават.

DCIM102GOPRO

DCIM102GOPRO

Денят приключи с музика, много усмивки и някоя друга бира в ръка. А сега очакваме следващото голямо събитие – Red Bull Fragments на 30 и 31 януари. То се провежда за втора поредна година в Боровец, и със сигурност ще бъде запомнящо се.

За повече информация следeте Whiteroom.bg и не забравяйте, бъдете внимателни в планината!

Снимки: Нас и Тодор Петров