Winter X-Games 14

Всяка година, с всяко състезание нивото се вдига… ама, това вече е нещо прекалено. Невиждани до момента трикове, резултати и редица моменти, които ще останат в историята на спорта. За щастие тази година беше премахнато и скандалното подаване на гласове от публиката чрез SMS, като компонент от финалния резултат на карачите и X Games от миналогодишния конкурс за популярност, отново се превърнаха в най-сериозното и обичано екшън спорт състезание в Щатите.

Джени Джоунс и Ееро Еттала – златото/Слоупстайл

Джени Джоунс показа, че победата от миналата година не е била случайност, като приземи солиден рън от стилни джибове и фрон 5-ца, каб 5-ца и фрон 7-ца. Въпреки, че един от най-уважаваните карачи днес, Ееро Еттала до момента не беше печелил X-Games медал. Серията на финландецът-робот включваше бексайд късен корк 10-ка, двойно корк баксайд родео 9 и суич двоен бекфлип.

Джени Джоунс

Ееро Еттала

Халдор Хелгасон – злато/Биг Еър
Перфектен резултат от 100 точки за исландеца Халдор Хелгасон.  Фронтсайд двоен корк 10 и бексайд двоен корк 1260 с по максималните 50 точки за всеки трик. По-стилна и голяма ротация на състезание до момент просто не е имало. В момента Халдор е едно от най-обсъжданите имена на световната сцена. Тук можеш да гледаш още интересни клипчета и да следиш най-новото около шред братята Хелгасон.

Халдор Хелгасон

Гретчен Блейлър и Шон Уайт – злато/Халфпайп
Местната Гретчен Блейлър надви кели Кларк с мощни фронт 9-ка, бек 5-ца, инвъртед фронт 7-ца, каб 7-ца – фронт 5-ца. Шон спечели златото при мъжете. Да, бе! Шок! Този път обаче не беше толкова лесно. На квалификациите след опит на чисто новия си трик – двоен МакТуист 12-ка, Шон падна лошо в пайпа, като каската му експлодира високо над ръба. За щастие Шон остана здрав, но разярен  – може би една от причините да приземи серия от бексайд еър, двойна корк 10-ка,  каб двойна корк 10-ка, фронтсайд 5-ца, двоен корк МакТуст 12-ка и алей-уп бексайд родео.

Гретчен Блайлер

Шон Уайт

Интересно какво ни чака на Олимпийските и на Winter X-Games Europe.