Stylewars 2008 wrap up

Въпреки лошото време, което за момент застрашава състезанието, последният ден от Stylewars се провежда под перфектно синьо австралийско небе, без и помен от вятър. Нивото на каране от високо преминава в нечовешки високо. Човекът, който повежда парада през последния ден е награденият с миналогодишната цялостна титла Торщайн Хоргмо. Норвежкото про се разхвърля с огромни и стилни трикове – метната встрани ръка по време на негов трик е било цяло събитие. Той печели наградата за най-добър трик – суич бексайд 1260 мелън, приземен доста навътре в попивката на горния скок.

“Исках да опитам 12-ка, лепна ми и много се изкефих. Също така ми се получиха доста добре няколко фронт десетки и няколко лежерни петици. Скоковете ставаха все по-добри и по-добри, сесията беше брутална – не можеше да се получи по-як ден” казва Торщайн.

2008 STYLEWARS – последен ден

Цялостният победител на ивента тази година стана канадецът Чарълс Рийд, който доминира за всички дни от състезанието. Чарълс, който предната вечер беше спечелил и ивентът проведен на рейл дълъг 28 стълби продължи да се раздава и последния ден с няколко сладки 1080-та, родеота и плавен стил.

Чарълс кара въпреки контузия на петата, с нищо друго освен победата в главата си. “Петата ми е OK, но адски ме боли когато приземявам. Имаше 20 минути до края на сесията, контузията започна да ми създава страхотни проблеми, но просто продължих да карам.” споделя победителят.

Още клипчета от състезанието.

2008 STYLEWARS – ден 2

2008 STYLEWARS – 28 steps presented by Volvo

2008 STYLEWARS presented by Oakley
FINAL OVERALL RESULTS
1    Charles Reid (CAN) $7000
2    Torstein Horgmo (NOR)
3    Matts Kulisek (CAN)

След Stylewars имаме и промени в ранглистата на TTR. Американецът Час Гулдемон, който наскоро изгуби преднината си, отново е World No. 1, последван от кивитата Джеймс Хамилтон и Стеф Цестратен.

За повече пикантни детайли, снимки, филмчета и пълното класиране посети http://www.stylewars.com.au