Spring Break Session – report

От една страна, тази зима беше… тегава. Определено можеш да се наречеш щастливец, ако точещата се пандемия по някакъв начин не е разбъркала живота ти до този момент.  От друга страна, тази зима беше… МЕГА! Имаше не един или два истински паудър дни, липсваха и виещите се опашки с едноседмични туристи по лифтовете в курортите. Имаше и признаци на живот и на фристайл сцената – български победи в чужбина, появата на парк уреди на различни точки в страната, възможност да посетиш фристайл кемп, силно присъствие на млада кръв и изобилие от зрелищни трикове на ежегодните Биг Еър и Слоупстайл състезания от веригата на FIS.

📷 Боби

Като черешка на тортата и като естествен завършек на този сезон, си дойде на място и първият от много години насам кор сноуборд евент в страната – Spring Break Session с подкрепата на Union, CAPiTA, Stinky Socks и XRescue.

📷 Малкия Мони
📷 Павката и Лозьо

Какво наричаме кор сноуборд евент? Ако вземеш стартовите номера, съдиите, ранглистите, медалите и почетните стълбички и ги подмениш с джем сешън оценяван от самите карачи, награди и кеш в ръката за яко стъпени трикове, Лозьо зад микрофона, рапец, барбекю и забавен сет-ъп (който дори се променя по време на евента по желание от карачите), ще получиш събитие, което спокойно можем да наречем кор.

📷 Vas Mane

Всичко това явно е прозвучало добре не само на нас, но и на един куп карачи от различни поколения и краища на страната, които дойдоха, за да разцъкат рамо до рамо  в импровизирания мини парк на Офелиите, Витоша. 

Представителите на Самоковската школа, измежду които Пепо, Колячо и тренер Ице Ахтаподов технично пукаха стилен трик след стилен трик, като машини на конвейерна лента. 

📷 Колячо

И част от габровските нинджи не устояха на възможността да поцъкат в парка и то в типичния си креативен стил. Един от хайлайтите на деня за нас беше, когато Димо реши да подмине целия парк на черта, като в последния момент влезе в него и използва скокчето от преместената тръба, за да метне с гигантски еър мрежата, отделяща трасето от пистата вдясно… 100 точки и инстантна квота за олимпийските за Димо!

Естествено, силно присъствие имаше и домакинското OG крю от Голи Връх, които освен, че се раздаваха с трикове на всички уреди, също така бяха осигурили барбекюто и цял ден поддържаха парка и настроението на всички в него.

📷 Митко

Изключително приятна гледка беше, че на уредите караха и редица хлапета, които пробваха нови трикове и събираха кураж и вдъхновение от старите кучета. 

📷 Гласовте за най-добър Карач На Деня събра Пепо Гьошарков
📷 Най-много гласове за Трик На Деня спечели Бобчо

Като цяло – наистина мега ден, който напомни добрите стари времена, когато сцената беше жива и подобни събития бяха прилежно подредени в календара на всеки карач, от самото начало до последните дни на сезона. Големи BIG UPS за усърдната работа на Павката Кристов ака PK ака Заяц – човека с идеята и главния виновник за евента. Благодарности и на спонсорите, които показаха, че все още вярват в родната фристайл цена – Union, CAPiTA, Stinky Socks и Xrescue.

📷 Колячо
📷 Рибата и Дичката

Видео от евента гледай тук: Spring Break Session 2021.
Албум с още снимки от евента можеш да откриеш на нашата Facebook страница.

📷 Снимки: Момчи