Списание Whiteroom – брой 1

Първото българско сноуборд списание е в края на своя дълъг път към белия свят. Излиза на пазара в началото на следващата седмица, а името му е Whiteroom.

Whiteroom за пръв път се появява под формата на любителски сайт с адрес whiteroom.hit.bg. По създаването му работехме денонощно цели двама души – приятели, които обожават да карат заедно в планината. Целта ни беше да създадем страница, която да излага колкото се може повече съдържателна информация за сноуборда в България. С течение на времето идеята започна да се развива и не след дълго сайта се превърна в онлайн списание, вече с регистриран домейн – whiteroom.info. Паралелно с това нещата на българската сноуборд сцена започнаха да се развиват с темпове нетипични за предходните години – триковете, състезанията, курортите, интереса от чужбина към страната ни… Това беше идеално време за Whiteroom – страницата бързо се пълнеше с авторски материали и снимки, за сайта научаваха повече карачи, върху него започнаха да работят повече хора, заменана бе и любителската техника, с коята се правеха първоначално снимките и т.н. Цялостно нещата продължиха да еволюират и така, миналия, богат на събития сезон показа, че е дошло крайно време за една малко по-силна медия, която да отразява и стимулира всичко, което се случва със сноуборда в България. Не медия, която да третира сноуборда, като поредния “екстремен спорт за маняци”, а медия, която цели развитието на нещата и укрепвнето на сцената в България.

Намерихме невъзможна първоначалната ни идея да излезнем за старта на сезона, но все пак изключително се радваме, че първото българско сноуборд списание намери условия да е факт още в разгара на този сезон.

Ето какво ще откриете в брой numero uno. Разговор с Марио Беньо (на корицата) – името едва ли се нуждае от кой-знае какво представяне. Sоlden Summer Campin’05 – история за лятното каране на група българи в Австрия, интервю с Иво Андреев за Simple Ride и нещата от живота, всичко това придружено с качествени снимки, тук-там по някоя друга глупост и още много новини, съвети за начинаещи и не-толкова начинаещи, ревюта на най-новите сноуборд филми, музика, плакат и други изненади.

Съвсем скоро предвиждаме и парти, за да отпразнуваме първия брой на списанието и тези добри времена за сцената, така че, за да не го изпуснете проверявайте често сайта за допълнително инфо!