Rock А Rail 2016

Интересно включване от фотографа Ивайло Дончев получихме тази седмица. Той бе акредитиран за втора поредна година за голямото сноуборд състезание в Хага Rock A Rail. Освен яките снимки, които е направил, Иво ни драсна и няколко реда. Прочети какво ни сподели той в редовете надолу:

4

Шест години подред Rock a rail е най-голямото и най-престижно сноуборд състезание в Холандия, което се провежда в центъра на град Хага. Аз за втора година имах възможността да снимам на този event и отново нивото беше много високо. Set-up-а беше сходен на миналогодиашния с малки промени в частта между стълбите и wallride-a.

И тази година, като че ли някак си по поръчка, само на самия event валеше сняг от време на време за няколко часа. Този път имаше дори още повече публика насъбрала се на популярното място „Grote Markt“ – площада, където се провежда състезанието.

5

Около 16:00 започнаха тренировките и още от тогава се усети че по-късно ще бъдем свидетели на много силни трикове.

Първо караха жените, като тяхната серия не беше мнoго дълга, поради малката им бройка. Rachida Aoulad, която спечели миналата година, отсъстваше от стартовия списък, поради контузия. Успях да се видя с нея на състезанието и ми каза че вече е по-добре, но още не е напълно възстановена да кара и съответно беше на съдийската маса.

Жени:
1. Anne-Sophie Lechon
2. Barbra Sekudewicz
3. Giulia Lach de Bere

10

При мъжете беше супер интересно и оспорвано още от самото начало. Всички се раздаваха на макс, а атмосферата беше уникална. Публиката избухна, когато Sparrow Knox си пръсна дъската на две, след като опита да направи wallride-a to fs lipslide на рейла. За следващия си опит някой му даде борд и го направи перфектно с чуждата дъска!

Това беше още в първите серии и от тогава се видя, че от него ще видим много силни трикове. Други, които ми направиха впечатление бяха Benny Milam, Simon Houlind, с който вече се познавахме, тъй като това беше 3-тото състезание на което се засичаме, Jesse Augustinus, едно момче от Испания – Aleix Calderón Sánchez, Jessi Blackwell , Max De Vries, Joonas Eloranta и др.

Best trick-a при мъжете взе Benny Milam, а първите три места бяха заети от:
1. Sparrow Knox
2. Joonas Eloranta
3. Max De Vries

Текст и снимки: Ивайло Дончев