where we roam - Nicolas mueller

Where We Roam – Николас Мюлер

Where We Roam е поредица от кратки клипове целящи да ни запознаят с хора, които „правят каквото могат за да прокарат път към едно по-обещаващо утре“. Първи епизод обръща внимание на наскоро гостувалия в България Николас Мюлер.

Още преди да запретнат ръкави по своя проект, създателите на излезлия в началото на миналата година биографичен филм за Николас Мюлер, Fruition, взимат решение да не приемат спонсорство от брандове, производители на синтетични енергийни напитки, поради фундаментален конфликт между посланието на филма и бизнес модела на подобни потенциални рекламодатели. Вместо това, като символичен жест, те канят за основен партньор Drink Water и насочват усилията си в набирането на необходимите средствата чрез краунфъндинг кампания, като обещават да дарят 5% от приходите си за построяването на кладенец в Танзания.

Интересен факт е, че най-високото ниво контрибуция за тяхната краудфъндинг кампания е била възможност за дарение в размер на 5,000 долара, което по някаква ирония на съдбата (или може би много добра маркетинг стратегия?) идва от не който и да е, а от най-изявеният тийм райдер на Red Bull, г-н Травис Райс.

Дадена дума – хвърлен камък и юни месец тази година, Нико и компания заминават за Танзания, където със съдействието на местна неправителствена организация изпълняват обещанието си… „Проекти като нашия реално оставят малка следа на фона на цялата картина, но с този филм се надяваме да вдъхновим хората да бъдат промяната, която искат да видят на този свят и чрез действията си да бъдат пример за останалите.“