Равновесие

Във времена на криза лесно – няма. Парите са кът, хората изглеждат едни такива умислени, потънали във сивото ежедневие, изпъстрено единствено от многобройните проблеми и бла, бла, бла… Всички сме ги чували тези фрази. Факт е, че тази година се появява поредния качествен сноуборд филм с българска марка. И като споменах поредния, в интервюто по-долу ни направи впечетление как, запитан какво е различното в техния проект, екипът на „Равновесие“ бе единодушен: „…че, НЕ е сноуборд филм, въпреки че има и доста добра есенция от трикове.“ Еми докато толкова много народ мрънка как няма сцена, няма пари, няма спонсори, няма това, няма онова, ставаме свидетели на поредния качествен проект. Пък де да знаеш, може и това да е част от всеобщото „равновесие“.

Зад проекта стоят Димарата, Наско, Гопето и Илия, а ето какво казаха те за излизащия съвсем скоро на бял свят проект:

Какво послание носи в себе си заглавието “Равновесие”?

Вътрешно равновесие, душевно равновесие! Всеки човек се стреми към равновесие – равновесие, когато скача, лети, приреземява, равновесие в ежедневието – днес на мазни дюнери, утре вегитарианско…, (смеят се).
Природата е в равновесие,  вселената е в равновесие, когато им се наруши баланса те унищожават причината. За да бъдем в унисон с тях трябва да открием тайната на равновесието, за да не сме „ПРИЧИНАТА”, (смеят се). …Но стига толкова философии!
Всеки пази равновесие по един или друг начин. С  този филм  искаме  да споделим нашия начин да запазим равновесието и радостта в живота си. Е, това  е накратко! А, посланията скрити във филма са много, но нека зрителите сами ги открият!Дори в България вече, всяка година излизат сноуборд филми, и то по няколко. С какво вашият е по-различен, какво е новото в него?

Че НЕ е сноуборд филм, (смее се)… въпреки че има и доста добра есенция от трикове. Идеята му е друга – искаме да акцентираме повече върху хората, за които сноуборда е средството, което ги изкарва от сивата градска среда и ги свързва  с природата. Няма да има само каране! Даже има лек елемент на  игрален филм.

Изгледахме трейлъра. Изглежда много добре! Има драматизъм, а актъорското майсторство е на високо ниво. Колко репетирахте за целта?

Няма актьорско майсторство! Всеки играе себе си, просто камерата ги прави да изглеждат така.

Малко предистория – как решихте да се захванете с проекта?

НА ПО БИРА! (Смеят се). Всеки от нас по отделно винаги е искал да направи сноуборд филм. Правили сме по няколко клипчета, но нищо сериозно. От няколко сезона се каним да започнем общ „сноу” проект, но оставаше само на приказки. Е!  Чак миналата зима  успяхме да се съберем, за да осъществим идеите си заедно. Това беше най-трудното, понеже всеки от нас се занимава основно с нещо различно от сноубординг и времето ни беше крайно ограничено!

Кой ще можем да видим вътре, кои са хората, които участват?

Основните лица са от сърцето на Родопите, но във филма ще пръстват почти всички фигури от родната сноуборд сцена.

Какви са най-яките спотове, на които снимахте и са включени във филма?

Навсякаде ни беше много яко! Но нали сме си пристрастни – на първо място Родопите! Също и Осогово – много яко място за каране!

Разкажете за най-забавната история в процеса на снимане.

Най-забавна история е снимането на целия филм! Забавлявахме се през цялото време.

Какво ще чуем в саундтрака?

Изцяло българска музика! Мислим да вкараме нещо по-иновативно и комерсиално – едно две от парчетата на Гергана, Екстра Нина  както и батъл на Милко Калайджйев  и БигША! ….Супер!А!? (смеят се)ГЛУПОСТИ! ШЕГУВАМЕ СЕ!!!

Изборът на саунд беше много труден, понеже всеки си има предпочитания, а и има толкова много хубава българска музика. Искаме специално да благодарим на всички музиканти, които се включиха в проекта! Надяваме се ще ни посвирят и на афтър-партито.

Какво ви вдъхновява?

Сноубордът! (единодушно)

Съжалявате ли, че сте изпуснали нещо, т.е., че сте искали да вкарате нещо във филма, което по някаква причина не сте успяли?

Много неща, още много хора, още интервюта още каране и още спотове, списъкът е дълъг. Осъзнахме обаче, че няма как да наблъскаш всичко в едно. Даже сега махаме доста материал, от който може да станат още 2-3-филма, но това е изненада.

Какви са целите ви оттук-нататък? Нов филм, още снимане?

Първо да завършим този и след това… ще видим, върти ни се тука една идея…

И естествено най-важното, кога и къде хората ще могат да гледат филма?

Ще направим една предпремиера на филма в рамките на 3-дневния фестивал – „Дни на предизвикателствата”, като „Равновесие“ е в края на третия ден –  02.12. 2010 –  20:00 ч., прожекциите започват от 18:30 ч., мястото е АУЛА МАКСИМА на УАСГ (ВИАС). Входът е безплатен и за трите дни.

Заповядайте!

Кликнете тук, за да изгледате трейлъра на „Равновесие“ в WR.TV