Pamporovo FunPark – инфо за сезона

От щаба на Pamporovo FunPark ни изпратиха подробна информация как ще действат те този сезон. Много нововъведения, множество събития и ….ами прочетете сами :
680358_408243519256531_463755809_o
За сезон 15/16 Пампорово Фън Парк продължава своето развитие. В първата част на сезона, до средата на месец февруари, в Пампорово Фън Парк ще бъдат шейпнати, с приоритет Халфпайпа, Линия 1 (която е с средна трудност), както и Линия 3,намираща се на Южните склонове, която ще бъде комбинация между учебен плац и уреди, скокове и препядствия за начинаещи.Линия 1,3 и Халфпайпът ще бъдат отваряни поетапно през сезона, според снежните и температурни условия. Както обикновено, въздушната възглавница (Еърбега) на Пампорово ще работи от първия ден на сезона и ще бъде безплатна.
Позиционирането, подстъпите за засилка, както и пропусквателният режим, ще бъдат оповестявани всяка седмица, съобразно снежните и температурни условия.
 Изграждането на линия 2 ще започне след средата на месец февруари, след преключването на голямото ски състезание, кръг от Европейската купа, което ще се проведе на писта Стената. Линия 2 е единственото Слоуп Стайл трасе в Източна Европа, покриващо всички критерии на FIS  и TTR, за провеждане на състезания от най-висок калибър. Пампорово е единственият курорт, който за 4 поредна година, ще изгради професионално трасе за Слоуп стайл, което позволява, освен на състезателите от ССК Пампорово, но и на националните отбори по слоупстайл- ски и сноуборд, да провеждат тренировките си в България, при доста по-приемливи финансови условия, от който и да е друг курорт в света.
За изготвянето на голямото трасе, екипът на Фън парк Пампорово, ръководен от Емил Баков, ще бъде подкрепен от професионални шейпъри от Италия, Австрия и Германия.
Трите линии на Пампорово Фън Парк ще останат шейпнати максимално дълго време през сезона, спрямо снежните и температурни условия.
10854422_817589124988633_4771587037235208680_o
Събития във Фън Парк зона
Екипът на ТРС  е изготвил богата програма от събития и състезания, които ще бъдат насочени и достъпни за всички посетители на курорта, без да е необходимо те да имат специални умения в областта на ските и сноуборда. Идеята е повече хора, любители на ски и сноуборд- свободен стил, да се включват активно в мероприятията, провеждани в Фън Парка. Тези събития и актовности ще бъдат обявявани седмично на страниците на Пампорово и Пампорово Фън парк в социалните мрежи.
Спортният календар във Фън Парка е запълнил половината месец март, като състезанията ще започнат от 15 март и ще приключат на 30 март.
 – 15.03- 17.03.2016 World Rookie Tour, кръг от Световния сноуборд тур за младежи до 18 години. Състезанието е едно, от общо 11 за целия свят. Пампорово е домакин за 4 поредна година на младежкия тур, който е приоритетно важен проект за Световната сноуборд федерация.
– 18.- 20.03.2016 – Пампорово фрийстайл оупен – част 1: състезания и ивенти за непрофесионалисти, отворени за ски и сноуборд свободен стил,
21.- 23.03. 2016 – Пампорово фрийстайл оупен – част 2: World Snowboard Tour – Slopestyle – International Level : кръг от световния сноуборд тур за професионалисти, мъже. Награден фонд 15 000 долара. Пампорово е домакин за трета поредна година. Състезанието е селектирано за излъчване по Канал 1 и се очаква да събере едни от актуалните големите имена на световния сноуборд.
– 23.-30.03.2016- Държавни първенства по Слоупстайл, Биг Еър, Бордер крос, Ски крос, както и сноуборд слалом и паралелни дисциплини. За трета поредна година Пампорово, под ръководството на Виктор Жеков, ще изгради специално трасе за крос, което прибавено към професионалния Слоупстайл, Халфпайп, Биг еър и учебните фрийстайл зони, прави Пампорово единственият завършен професионален фрийстайл зимен център в Източна Европа.
_DSC5441
 Отбор Пампорово: В последните 3 години Ски клуб Пампорово добави към голямата си детска школа по алпийските дисциплини и дисциплините от свободните стилове Халфпайп, Биг еър и Слоупстайл – ски и сноуборд.
Школата набира деца от 10 – 18 годишна възраст, момчета и момичета, с тренировки- 3 пъти в седмицата. През новия състезателен сезон, Ски клуб Пампорово ще има двама представители в сериите на СвЕтовния Руки Тур, които ще вземат участие и в няколко старта от Световния Сноуборд Тур при мъжете, от дисциплината Слоупстайл. Двамата ни състезатели Камен Петров (15год.) и Константин Славов (16 год), са селектирани и в националния отбор на България и ще представят страната ни в стартовете от Европейската купа по Слоупстайл, от календара на ФИС.
В ските свободен стил, в дисциплините Слоупстайл и Халфпайп, състезателите ни Николай Найденов и Станислав Черешаров, ще представят клуба и Националния отбор в стартовете от Европейската купа на календара на ФИС.
Освен тях , на международната сцена, в ските свободен стил ще карат и младите надежди Виктор Калайков, Иво Петров, Боян и Антон Йотови.
Младите състезатели, ски и сноуборд свободен стил, към клуб Пампорово вече имат многобройни медали от различни държавни и международни състезания.
10515353_831214423626103_1902255589979954127_o
За информация :[email protected] или в фейсбук страницата им.