Откриване на сезона – Боровец

Днес стартира зимният сезон в Боровец с богата програма под надслов “Спорт и традиции” с много награди, слънце и настроение. „Боровец е на една ръка разстояние от София и всеки един от нас може да се наслаждава всяка събота и неделя на пистите в курорта. Надявам се, че това ще бъде най-успешният и силен сезон за Боровец.“ – каза Министъра на туризма Николина Ангелкова, по време на официалното откриване на сезона.

_MG_4782Иии сезона е открит! Снимка: Боровец.

IMG_0129Тренер Ице Ахтаподов и младежките отбори по ски и сноуборд, подкрепяни от Бороспорт бяха сред официалните гости на откриването. 

Покриването на пистите в Боровец с изкуствен сняг започна още в края на ноември. “Следим ежеминутно температурите и влажността и правим технически сняг при всяка възможност. За съжаление, през последната седмица температурите и влажността – двата главни фактора за успешното правене на сняг, бяха по-високи от нужното ниво. Надяваме се и правим всичко по силите ни да отворим цялата ски зона в най-скоро време.” – обясни Люба Кленова, Маркетинг директор на Бороспорт. Тази зима курортът е подсигурен с двойно повече оръдия за сняг и писти с изкуствено заснежаване, двойно по-мощна снегоутъпкваща техника и повече осветени писти за нощно каране. Както може би вече сте чули, в курорта този сезон ще фукционират два терейн парка – ПромоПарк Бороспорт на плаца пред хотел “Рила” и Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов”.

IMG_0120 IMG_0105 IMG_0101

От Snow Park Borosport съобщиха, че при първа възможност ще открият сезона и „с рейлове, боксчета и BigAirBag-a. Oчаквайте включване скоро!“.

IMG_0133

_MG_4394
В Боровец определено има достатъчно сняг за да се забавляваш на дъската си.