Новини около TAC

От щаба на The Arctic Challenge (TAC) съобщиха с гордост, че за втора поредна година Oakley, Inc. излизат като основен спонсор на събитието, превърнало се в аналог на Олимпийски игри в сноуборда. Състезанието тази зима ще се проведе в Осло, Норвегия между 26/2 и 3/3/2007.

Осло е едина от малкото столици в света, които могат да се похвалят с изцяло изграден планински курорт в собствените си граници. Организаторите се надяват метеорологията да бъде на тяхна страна, особено след обилните снеговалежи точно преди тазгодишното издание, донесени от най-голямата снежна буря за последните 50г. в района.

TAC протича грубо в две части. Първата е състезателна, по време на която топ професионалистите и изгряващите таланти в спорта се състезават за, може би, най-престижната титла в света на сноуборда. Втората е превърналият се в традиция фрирайд и сърф трип в северна Норвегия с Terje Haakonsen.

Поради рекордния снеговалеж, организаторите отправят интересно предизвикателство към присъстващите фотографи и карачи – конкурс "Urban Photo Shoot" – или 4 000 долара за осемтте най-сполучливи снимки в градски условия. Присъстващите крюта креативно използват всички елементи на града – от снимки на рейлове на спирката на метрото, до завои в пудрата на покрив на басейн… Резултатите вижте тук.

Очаквайте скоро и пускането на новия сайт: www.the-arctic-challenge.com.