vp snowboards

Направено в България – VP snowboards

Новата година дойде, а с нея идва и най-новата рубрика „Направено в България“. Тя ще включва серия от интервюта с хора, отдали се изцяло на сноуборда. Производители на екипировка и аксесоари ще се впуснат в новото приключение на Whiteroom за да споделят интересни факти около нещата, които правят. В първото издание ще те запознаем с Владимир Павлов, човекът зад бранда VP snowboards. Това е нова сноуборд марка, която произвежда висококачествени дъски за фрирайд.

Владимир Павлов

Разкажи ни малко за себе си?
Тук може много да се говори, но конкретно по темата, животът ми е свързан с планината и зимните спортове. От 2-3 годишен съм на ски и продължих с тях около десет години, след което минах на сноуборд през 1994г. Смея да твърдя, че бях един от първите, който караше борд в България. За 20 години имах шанса да натрупам голям опит и да карам почти в цял свят, което ме разви много. Иначе се занимавам и с много други спортове като кайтсърф, тенис, езда, байк и какво ли още не.

Защо избра сноуборда?
Беше нещо съвсем ново, появиха се една две дъски тип „ракета” и решихме да пробваме. Още на първото „каране” си счупих ръката, но това ме мотивира още повече. Сложих една шина и на втория ден направих първите си завои, след което ми стана ясно, че няма път назад. Веднага започнах да излизам от маркираните терени и това се превърна в абсолютна мания за мен. Днес сноубордът е заниманието, което ми носи любов към живота, неограничена свобода и огромно щастие. Много хора казват, че им е начин на живот – за мен е и начин на мислене!

И от хоби се превърна и в нещо повече, във VP snowboards. От кога всъщност съществува марката?
Работя по идеята от 2013, но първите дъски на VP snowboards излизат наяве съвсем скоро, защото планирането и производството се случват през летния сезон, за да има готова продукция през зимата.

vp snowboards - Владимир Павлов

Каква е идеята зад тази дъска?
Идеята е съвсем проста – VP snowboards прави и продава супер качествени къстъм дъски само за freeride и all-mountain в лимитирани серии за хора, които могат да карат и се насочват извън пистата, като цената е съвсем нормална. Шейпът е буквално уникален, материалите и изработката са възможно най-добрите – тези дъски са наистина живи и само чакат да им се качиш!

А за в бъдеще, какво следва от тук нататък?
Бъдещето, разбира се, включва нови продукти и бизнес планове, но съвсем не се изчерпва само с това. В него виждам много каране и много щастливи физиономии, здраво къмюнити и хора, които обичат планината, разбират я и я уважават.

За какви продукти по-точно говориш?
В момента има един мъжки универсален модел (Black Signature 164), с една дължина, който би покрил нуждите на около 90% от мъжката част според мен. В близкото бъдеще вероятно ще има и сплитборд със същия шейп, иска ми се и женски модел да направя, но е скъпо и трудно да правиш дъски с различни размери и трябват нови инвестиции.

Като говорим за бъдещи планове би ли започнал да спонсорираш някого?
Разбира се, това е част от идеята, отново в бъдещ план – дъската трябва да се вижда и най-вече да се кара, за да бъде оценена, защото, освен че изглежда добре, работи и безгрешно във всякакви условия.

vp snowboards

От къде дойде вдъхновението да правиш това?
Всичкото вдъхновение идва от карането, винаги е от него и по-точно от фриирайда. Формите на дъската подсказват и за какво е направена, а именно големи линии, висока скорост, дълбок сняг, усещане за сърфиране – всичко, което аз смятам за същността на сноубординга.

А в какво би се изразил успехът за теб?
Да видя как някой се качва на тази дъска и след пускането е ухилен до ушите, което е неизбежно (смее се). Успехът не го измервам единствено в пари, макар че и те са нужни, за да продължим.

За финал би ли казал няколко думи, обръщение към хората, които излизат в планината и карат и тези, които още не са го направили?
На тези, които карат ще им кажа, че не е най-важно да си с последния модел дъска и с най-новите дрехи, а да го правиш с голямо сърце и въображение, да караш за себе си и заради самото каране, а не за публиката. А на тези, които още не са пробвали мога да им споделя, че губят много и не знаят какво изпускат.

Инфо и контакт: www.facebook.com/vpsnowboards