Кен Блок с още ненормални кадри

Нямa как да не си попадал на частта с напълно откаченото каране на Subaru WRX STI в сноуборд парк в Нова Зеландия от Кен Блок във филма Mtn. Lab 1.5.  Както сигурно се досещаш – кадрите хич не са случайни – Кен Блок, един от основателите на DC Shoes е професионален рали състезател и както можеш да се убедиш от клипчето долу, ням намерение да престава да ни втрещява с уменията си зад волана.

Кен Блок е роден н 21 ноември 1967г. в Лонг Бийч, Калифорния.  Заедно с Деймън Уей през 1994г. те основават DC Shoes, млака фирма която произвежда скейт кецове. Кен Блок и партньорът му с твърдо убедени, че както всички други спортисти, така и скейтърите имат нужда от специализирана екипировка за да им помага да постигат добри резултати. Блок и Уей започват да развиват бизнеса си и скоро фирмата излиза от скейт пазара на по-широкия екшън спорт пазар. През май 2004г. DC Shoes влиза под шапката на Quiksilver Inc. Тази стъпка превръща компанията част от $2 билярдното екшън спорт семейство. Днес DC Shoes произвежда широка гама от специализирани продукти и работи с някой от най-талантливите спортисти  в екшън спорт света.

Самият Блок се е пробвал в редица различни спортове, като скейтборд, сноуборд и мотокрос, но сякаш най-много му се отдава едно – ралито. Той започва рали кариерата си през 2005-та, като още на следващата година заедно съотборника си от DC, Травис Пастрана, подписват договор с Subaru. От тогава активно участва в състезания и има не една или две престижни победи…

Между другото, след като така или иначе започнахме с кадрите от Mtn. Lab 1.5 – ето ги и тях, а след това и малко любопитни детайли около снимането им… Както казва Кен в края на клипа – “деца, не пробвайте това вкъщи!”

За още от извращенията на Кен Блок с неговото Subaru посети секцията videos на www.kenblockracing.com