Gravis Street Art Session

От 30 май до 1 юни в София ще се проведе Gravis Street Art Session. Събитието е своеобразно продължение на междунaродния хип хоп графити фестивал Meeting of Styles 2006, който тази година се провежда за първи път в България, в град Варна.

Концепцията е да се покаже, че стрийт арт творчеството не е акт на вандализъм, а изкуство, което намира място както по улиците и подлезите, така и в едни от най-големите и престижни изложбени центрове и галерии в Ню Йорк, Лондон, Токио, Берлин, Амстердам, Брюксел и др. 

В защита на тази кауза, участие в Gravis Street Art Session ще вземат световно признатите стрийт арт творци CHAZZ, NOMAD, DAVE THE CHIMP, SATONE и MISS REIL. Българската “urban” (от английски, градска) сцена ще бъде представена от едни от най-добрите. Въпреки кратката история на българското “urban“  изкуство, българските творци имат жив, иновативен стил и могат да покажат интересни техники и умения.

Gravis Street Art Session ще включва рисуване на картини, прожекции на документални филми, scratch session и DJ парти.
Мястото е  Art space Dauhaus, бивша фабрика, превърнала се в едно от най-алтернативните и “urban” места в София.

КАРТИНИ
Всички творци ще нарисуват по една картина под една обща идея. Въпреки културните различия и използваните разнообразни стилове и техники, завършените картините ще се превърнат в части от една обща творба.
Началото на рисуването на картините е в деня на оофициалното откриване на Gravis Street Art Session. В рамките на два дни всеки може да стане  част от творческия процес. Готовите творби ще могат да се видят в art space Dauhaus от 2-8 юни, а от 9 юни, изложбата ще бъде преместена в Червената къща.

ПРОЖЕКЦИИ
Някои от чуждестранните участници ще представят свои документални филми, които показват кадри от процеса на създаване на една творба, моменти от световни турнета и изложби.

SCRATCH ШОУ
DJ Niki I е scratch master и е само на 15 години. Той е трикратен победител в националния шампионат за DJ през 2001 г, 2003 г. и 2005 г. Участвал е също и като подгряващ DJ на концертите на Coolio и Wu Tang Clan в София.

DJ ПАРТИ
Официалното закриване на GRAVIS STREET ART SESSION ще бъде с DJ парти, на което наскоро завърналите се от Амстердам DJ Dante и DJ Pifa ще представят своите break beat, hip hop & funky house сетове.

Организатори на Gravis Street Art Session са SNICKERS, Gravis footwear, Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства “Радар”, магазин Napa’s GraffStore.


ПРОГРАМА НА GRAVIS STREET ART SESSION

30.05 (вторник)
20.00 ч. официално откриване със scratch шоу на  DJ Niki I

31.05 (сряда)
19.00 ч. прожекции на  три документални филмa представящи световната стрийт арт сцена

1.06 (четвъртък)
парти с DJ Dante & DJ Pifa 

Творбите могат да бъдат разгледани:

2.06 – 8.06 (вкл.)
Art space Dauhaus (ул. Вихрен 9)

9.06- 13.06 (вкл.)
Център за култура и дебат „Червената къща” (ул. Любен Каравелов 15)

    
За повече информация:
Гергана Параскова
BSS Promotion LTD
Тел. +359 2 870 1041, 870 3130
Факс+ 359 2 870 1039
GSM + 359 897 84 65 41
 [email protected]
www.bsspromotion.com