Burton Am Tour 06/07

Гъстата мъгла не попречи на настроението на състезатели и организатори, които с много ентусиазъм и емоции демонстрираха устрем и стил във Фън Парка на платото на Банско през изминалия уикенд. Все пак състезанието бе променено в последния момент заради атмосферните условия и премина под формата на rail session.

И тази година Burton Amateur Tour даде шанс и на най-малките сноубордисти в България и съседните страни от Източна Европа да участват свободно в престижен кръг от европейското турне на Burton и да наберарт точки за ранглистата на TTR. Състезанието, под съдийдтвото на 5 професионални съдии, швейцарци и българи – членове на Международната съдийска организация, се състоя в неделя, 18-ти февруари във Фън Парка на Платото на Банско.

Tim-Kevin от Словения спечели първо място в категория деца до 16 г., а Лозьо Димитров грабна златото в категория от 16 до 20 годишни юноши. Сред момичетата в категория 16-20 години победителка стана Моника Борисова. В последната категория (младежи над 20 години) Кинда Геза от Румъния спечели златен медал, а при жените бе присъден на Станимира Карадочева – „Съни“.

Специалната награда за “Най-отличил се сноубордист” на Burton AM Tour за 2006/2007 година, осигурена от Nixon – генерален спонсор на международното състезание, бе връчена на Николай Димитров „Румбата“ от поляка Марек Сасиадек – професионален сноубордист, тийм райдър от отбора на Burton, който пристигна в Банско специално за българската спирка на турнето. Марек – победител в миналогодишния Austrian Pipe Masters, в дисциплината халф пайп демонстрира и умения в парка на платото.

Свежите сетове на DJ KIPPAX (UK), DJ Chico Red (UK) и DJ Onslaught (Midnight Resistance) (UK) поддържаха ритъма и настроението на състезателите, организаторите, съдиите и публиката по време на състезанието във Фън парка. Техните грамофони наблегнаха на стилове като хип-хоп, дръм енд бейс, брейк бийт, дъб, реге/рага, олд скул рап и фънк и на вечерното парти на  Burton AM Tour 2006/2007, което заложи и на прожекции на тематични видео материали и завърши с бурни танци в боулинг залата на х-л “Стражите”.

Тазгодишното издание се радва на голям интерес от старана на български и чужди сноубордисти и гости на курорт Банско. Фън Парка на Платото на Банско остава подарък за всички сноубордисти – гости на курорта до края на зимния сезон.

Крайно класиране Burton Amateur Tour 2006/2007:

I. Деца до 16 години

Момчета: Тim-Kevin Ravnjak (Словения)
Момичета:

II. Младежи от 16 до 20 години  

Юноши: Лозьо Димитров (България)
Девойки: Моника Борисова (България)

III. Младежи над 20  години   

Мъже: Кинда Геза (Румъния)
Жени: Станимира Карадочева „Съни“ (България)

IV. Специална награда за “Най-отличил се сноубордист” на Burton и Nixon за 2006/2007 година

Николай Димитров „Румбата“ (България)