BIKE WEEKEND с LOOP

BIKE WEEKEND се завръща! Събитието на годината в света на летните екстремни спортове ще привлече любителите на колоезденето и планината за един изпълнен с емоции и атрактивно каране уикенд.

Организиран от спортен клуб RAM BIKES с генералното спонсорство на LOOP и любезната подкрепа на NISSAN и SPRITE, BIKE WEEKEND 2006 ще се проведе на 13-ти, 14-ти и 15-ти Октомври на специално подготвени трасета над софийския квартал Симеоново.

Програмата на мероприятието включва състезания в зрелищните дисциплини спускане (DH) и фор-крос (4х), както и изключително натоварващото крос-кънтри (XC), което от скоро е и олимпийска дисциплина. В зоната на финала са предвидени и атрактивни демонстрации в не-състезателните дисциплини Dirt Jump и Trials, чрез които публиката ще може да се наслади на сложни трикове, скокове, и технично преодоляване на препятствия.

BIKE WEEKEND е събитие от изключително значение за планинското колоездене в България. Тазгодишното мероприятие ще продължи традициите на проведения през 2004-та първи BIKE WEEKEND, който се превърна в най-голямото събитие в историята на този спорт в България с близо 130 състезатели и над 3000 души публика. Състезанието получи международен интерес с участници от Румъния и САЩ, а тази година се очакват състезатели и от Великобритания.

Резултатите от BIKE WEEKEND 2006 ще бъдат валидни за общото класиране във веригата от състезания за купа „България”,  организирани от Българския Колоездачен Съюз.

За повече инфо посетете www.bike-weekend.org