Arthur Longo спечели TAC куотърпайпа

В събота французинът  Arthur Longo спечели първото място на куотърпайп финалите на The Oakley Arctic Challenge. Той си тръгна с по-голямата част от наградния фонд, в размер на 100,000USD, както и с 1000 TTR точки, които го пренесоха на 7-то място в световната TTR класация. След него на второ място се класира новакът Matt Ladley, а на трето – Antti Autti.

Arthur Longo наскоро спечели и друг голям ивент – Crans-Montana Champs Open, като това е още една причина да бъде изключително доволен от себе си. По този повод той казва: „ Толкова е яко – имам две големи победи за три седмици или дори за по-малко. Наистина обаче не мога да осъзная напълно, че съм спечелил – втрещен съм!”

Височина, стил и техника са трите компонента, с които карачите опитваха да впечатлят съдиите на състезанието докато се намираха на 10.6 метровия куотър в Осло. Arthur заслужи да се качи на най-високото стъпало на стълбицата на победителите след трикове като BS Alley-oop 360, BS 5 Mute и супер стилно FS Alley-oop Stalefish.  

Изненада по време на състезанието представляваше Matt Ladley, който зае второто място. Американецът е едва 17 годишен, но на огромния уред той развъртя трикове като Chuck Flip Melon Grab, BS 7 Mute и BS 5 Mute (който беше обявен и за „Най-добър трик” на деня). На трето място отиде Antti Autti, който показа FS 7 Melon, BS 5 Nosegrab и FS 9 Inverted Tailgrab.

Наградата от „Highest Air”  контеста, провел се в четвъртък, 19-ти, беше грабната от американецът Shayne Pospisil, който вече е на позиция номер 15 в TTR класирането.

Ето го и пълното класиране на финала от 21-ви:
1. Arthur Longo 1340т
2. Matt Ladley 1336т
3. Antti Autti 1250т
4. Risto Mattila 1131т
5. Terje Håkonsen 1094т
6. Henning Martinsen 1014т
7. Pål Sørensen 762т
8. Yasuyuki Momose 699т

Най-добър трик: Matt Ladley

Най-голяма височина за деня: Terje Håkonsen – 6.5 метра

Повече информация за събитието може да намериш на www.t-a-c.no


снимка: Tommy Solstad