Animal с магазин в София

Миналата седмица, след небрежно откриване с по чаша вино, на втория етаж на България Мол (бул. България 69, София) отвори врати първият в страната фирмен магазин на Animal. Но за да разберем как се стига до това събитие, трябва да започнем нашата история от малко по-далеч…

Идеята за Animal се ражда през далечната 1987г, когато един ден в студените води на Дорсет (Югозападна Англия), двама сърфисти тотално се отчайват от това непрестанно да губят водоустойчивите си часовници в океана, поради факта, че каишките им не са достатъчно здрави, за да издържат на екстремните условия. Тяхната фрустрация скоро се превърща в креативно решение на този проблем и началото на техния бизнес.

Джоуб Харис от сърф отбора на AnimalДжоуб Харис. Снимка: Animal.

Те преустроили спалнята в къщата на една от майките им и започнали „производство“ на малко количество каишки, които продавали на приятелите си сърфисти. Спечелените пари инвестирали за трипове към далечни сърф спотове в Австралия и Хаваите, където те продавали повече от иновативните си каишки.

Здравината и стила на каишките ги превърнали в желан продукт от хора практикуващи други екшън спортове – сноуборд, скейт, маунтин байки др. Ето как се родила и самата марка Animal, която не след дълго започнала бавно да разширява своята продукция.

Dom-Harington

Dom-Harington Участник на игрите в Сочи и 4-кратен халхпайп шампион на Великобритания, тийм карачът на Animal, Дом Харингтон, е един от най-талантливите сноубордисти произлезли от Албиона. Снимка: Animal.

В сърцето на бранда винаги е бил техния отбор от карачи, като всички продукти минават през техните ръце, преди да се появят по щандовете. За това от Animal се шегуват, че продуктите им са „проектирани от животни и тествани върху хора“.

Тази година Animal празнува 27-мата си годишнина и е един от водещите великобритански екшън-спорт и лайфстайл брандове, който произвежда висококачествена зимна екипировка,  дрехи, часовници, неопрени, кецове, чанти и аксесоари. Продуктите на Animal могат да бъдат намерени в над 25 страни, като от 1-ви декември, сред тях е и България.

За всичко най-ново около бранда в Бългрия следи страницата на магазина във Facebook.

Ayla-Thidling14 -годишната Айла Тидинг. Снимка: Animal.