Жекова с две 7-ми места в Корея

Българският сноуборд започна да жъне международни успехи на най-високо ниво и на фрийстайл сцената. Марио Беньо и Асен Лилов надминаха всички очаквания и след отлично представяне се класираха съответно на 18-то и 21-во място на Световната купа в Милано. Скокът, на който се проведе състезанието, представлява масивна конструкция от метал,

Квалификациите преминаха успешно за Жекова и тя на два пъти даде най-добро време на трасето дълго 850м. Разликата между Жекова и втората Осен Позо (Франция) бе цели 94 стотни…

Сани спечели убедително четвъртфиналната си серия. Грешка и последвало нейно падане в полуфиналната серия позволи на противничките й да я изпреварят, което я елиминира от участие в големия финал.

В малкия финал Сани остана трета и така стигна до 7-мо място в крайното класиране.

Новата световна шампионка за девойки в дисциплината сноубордкрос е канадката Кристел Дойон, среброто остана за Хелен Олафсен (Норвегия), а бронза за Юлия Дуймовиц (Австрия). При юношите световен шампион стана Ойстайн Валин (Норвегия), втори е Федерико Раймо (Италия), а трети – Ромен Валери (Франция).

На 6-ти февруари, Сани взе участие и в дисциплината паралелен слалом пак в Южна Корея. От квалификациите тя влезе с шести резултат, а след това отпадна на четвъртфиналите и приключи с резултат от 129,60 точки. Това и отреди 7-мото място. Световна шампионка стана Екатерина Тудегешьова от Русия.

От Южна Корея, Сани пътува директно за Олимпийските игри в Торино. Да и пожелаем успех!

Константин Минчев
Направление Сноуборд
БФСки

Снимка: Георги Димитров – www.sportni.bg