Започна Burton NZ Open 2008

Днес, 30 юли, в зимния курорт Lake Wanaka, Нова Зеландия се проведоха квалификациите за първото събитие от Burton Global Open сериите. При ясно време, за място на полуфиналите се състезаваха карачи на възраст от 10 до 62 години. Най-добре представилият се от мъжете на Snow Park NZ се казва Brennen Swanson (USA). Той си извоюва челно място след трикове като fs 900, bs 540, Cab 7 и Crippler – fs inverted 540.   

При жените челните места, както всъщност и не толкова челните, бяха окупирани изцяло от азиатки, като на първо място за полуфиналите се класира Jiayu Liu от Китай. С масивни амплитуди тя завъртя огромнен fs air, bs air, fs 540, bs 540 mute grab, fs 360 и cab 3 melon. За първа година националният сноуборд отбор на Китай се класира на събитието с трите жени от тимът и един от двамата мъже състезатели.

Нито най-младият сътезател – Seamus О’Conner, нито най- възрастният Dick Schulze, и двамата от САЩ, не успяха да се класират за полуфиналите, въпреки че младят O’Conner получи достойните 35.33т. срещу сноубордисти два пъти възрастни от него.

Burton New Zealand Open продължава утре със слоупстайл събитие за мъжете и жените.

За повече информация относно всяко едно събитие от Burton Global Open сериите посети www.opensnowboarding.com .

снимка: Aaron Blatt


снимка: Pablo Azocar


снимка: Pablo Azocar


снимка: Aaron Blatt