Закриваме хардкор пънк сезона с банда от Сърбия тази събота

22.06.2013 (събота) – последен концерт с хардкор и пънк насоченост до есента (поне що се отнася зa HC Spirit) . Гостува ни едно от най-силните имена излизало някога от сръбската сцена – Blankfile. Те свирят мелодичен хардкор с поостанали от миналото пънк влияния. Към тях добавяме и две от най-актуалните БГ банди – Bright Sight и Blackmail и всичко това само за 7 лева. Мястото е малката зала на клуб „Mixtape 5”. Чисто новото EP на Blankfile може да слушаш съвсем безплатно на blankfile.bandcamp.com

И по-подробно за събитието и групите:

Почти пет години след като сръбската банда Blankfile гостуваше в София, те планират втори лайв в страната ни на 22-ри юни. Тогава групата свиреше пънк рок в стила на Pennywise, но стилът им търпи непрестанно развитие и вече звучат по коренно различен начин. С актуалното им мелодично хардкор звучене можеш да се запознаеш на www.blankfile.bandcamp.com, като най-общо може да бъде описано като мелодичен хардкор пънк изпълнен в доста техничен вариант. На горепосочения адрес е качено напълно безплатно новото EP на Blankfile, което излезе миналия месец. Участието им тук ще е и своеобразна промоция на изданието.

Съпортът е от страна на вече не толкова младите пънк хардкор машини Bright Sight, които за последните 2-3 години се утвърдиха като една от най-активните бългаски групи. Към сметката добавяме и Blackmail и техния доста интересен и разчупен рокендрол хардкор, както те самите го описват.

Непълнолетни и малолетни посетители ще бъдат допускани само с посетител и нотариално заверени декларации за съответното лице.

Клуб “Mixtape 5” – София, бул. “България” 1, подлез “Галерия”, зад НДК
Благодарности за подкрепата на Jack Daniel’s!

Страница на събитието във Facebook.
За повече информация – www.hcspirit.com