WOW!!! Марио Беньо – първи, Лозьо Димитров – втори в крайното класиране за Европейската Купа!!!

WOW!!! Марио Беньо – първи, Лозьо Димитров – втори в крайното класиране за Европейската Купа!!!

Нов триумф за националния отбор по сноуборд на България – два дни след като Александра Жекова спечели два старта и завърши втора в крайното класиране за Световната купа по сноубордкрос, днес Марио Беньо бе официално обявен за носител на Европейската купа за 2011г. Беньо спечели безапелационно трофея в дисциплината слоупстайл с 1470т., а радостта за България днес е двойна, тъй като на второ място с 1260т. се класира Лозьо Димитров. Трети с 1050т. остана унгарецът Виктор Жигети.

В последните два кръга от веригата, провели се в словашкия курорт Ясна, Марио Беньо се класира на 6-то и 9-то място, а Лозьо Димитров – на 4-то и 8-мо място, което бе напълно достатъчно на двамата да окупират върха в крайното класиране. Дисциплината слоупстайл е най-новата сноуборд дисциплина в свободния стил, която този сезон дебютира в програмата на Световното първенство по сноуборд, а от 2014г. ще влезне и сред дисциплините на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Успехът на Марио Беньо е втората Европейска купа за български сноубордист, след като през 2006г. Александра Жекова спечели трофея в сноубордкроса. Лозьо Димитров пък е вторият българин с второ място в крайното класиране, след Димитър Чокоев, който през 2009г. се нареди на същата позиция в дисциплината биг еър.

Последните стартове за сезона на националите по свободен стил ще бъдат на Световното първенство по сноуборд за юноши, което ще се проведе от 29 март до 3 април във Валмаленко (Италия). България ще бъде представена от Георги Михайлов и Георги Георгиев, които ще участват в дисциплините халфпайп и слоупстайл.

Константин Минчев, БФСки


Марио – първи в крайното класиране за Европейската Купа!


Марио Беньо


Лозьо е втори в крайното класиране!